Tarih: 12.01.2024 14:28

Kuzu ciğeri et fiyatını geçti KİLOSU 650 LİRA

Facebook Twitter Linked-in

Kuzu ciğeri et fiyatını geçti

KİLOSU 650 LİRA

İlçemizin başarılı esnaflarından Tan Et’in sahibi Kenan Tan et piyasasını değerlendirdi. Yeni yıla girmemizle birlikte birçok ürüne zam gelirken et ürünlerine en son bir ay önce zam geldiğini ve yeni bir zammın gündemde olmadığını ifade ederken kuzu ciğerinde ciddi bir artış olduğunu belirterek, “Kuzu etinin kilosu 600 liradan satılırken kuzu ciğerinin kilosu 650 lira oldu” dedi.

Kuzu eti 600 lira kuzu ciğeri 650 lira

Son olarak bir ay önce kırmızı et fiyatlarında etiketlere yansıyan artışın ardından sakatat ürünlerine de ciddi bir artış yaşandı. Uygun olduğu için tercih edilen sakatat ürünlerinden kuzu ciğeri son zamlardan sonra kuzu etinin fiyatını geçerek 650 lira oldu. Tan Et’in sahibi Kenan Tan yaşanan artışın ardından yaptığı açıklamada,  kuzu ciğerine olan ilginin fazla olması ve talebi karşılanamamasından dolayı fiyatların yükseldiğini ifade etti.

“Talep fazla olunca fiyat yükseldi”

Geçmiş yıllarda et fiyatlarından uygun olduğu için tercih edilen sakatat ürünleri son yıllarda etle yarışır oldu. Özellikle kış mevsiminde ilgi gören sakatat ürünlerinden en çok tercih edilen ürün olan kuzu ciğeri, kuzu etini geçti. Et fiyatlarının şu anda piyasaya göre uygun olduğunu ifade eden Tan Et’in sahibi Kenan Tan yaptığı açıklamada, “Et fiyatları piyasaya göre yine iyi diyebiliriz. Kuruyemişin kilosu 500 lira olan yerde et fiyatlarının bu seviyelerdeolması gayet normal bence. Et fiyatlarında en son bir ay önce bir artış olmuştu. Yeni yıla girmemizle birlikte et fiyatlarında bir artış olmadı. Tabi bunun yanında sakatat ürünlerinde bir artış oldu. Son zamlardan sonra Kuzu ciğeri kuzu etini geçti. Kuzu etinin kilosu 600 lira iken kuzu ciğerinkilosu  650 lira oldu. Dana ciğeri ise 450 lira.Ciğer fiyatlarının bu kadar yükselmesinin nedeni kesimlerin az olması ve talebin fazla olması diyebiliriz. Önceden sakatat ürünleri fazla tercih edilmezdi bu nedenle de fiyatı düşüktü. Fakat son yıllarda sakatat ürünlerine özellikle de ciğere ciddi bir ilgi var. Artan bu talep karşılanmadığı içinde fiyatlar yükseliyor.  Tabi et fiyatlarında bir artış olmazken geçtiğimiz gün tavuk fiyatlarına da ciddi bir artış oldu. Tavuk fiyatlarında kilosuna 10 lira gibi bir artış oldu” dedi. 

Tan Et’te güncel fiyatlar

Kıyma 450 Lira, Kuşbaşı 500Lira, Biftek 550Lira, Antrikot 600 Lira, Bonfile 700Lira, kuzu kol 500Lira, kuzu but 500Lira, kuzu pirzola 700Lira, kemiksiz kuzu eti 600Lira,  Kuzu Kıyma 600 Lira

Haber: Serap DURUKAN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —