Tarih: 07.11.2018 14:53

Lanova Kocaeli’de Kaplumbağa LTD ile büyüyor

Facebook Twitter Linked-in

Lanova Kocaeli’de Kaplumbağa LTD ile büyüyor

İlçemizde kurulduğu günden bu yana kısa sürece içerisinde Ankastre ürünleri ile bölgenin güçlü markası haline gelen Kaplumbağa Ticaret gücünü Lanova ile büyütüyor.

Bugün (Dün) Kaplumbağa Ticaret firma yönetim binasında Kaplumbağa Ticaret LTD.’in Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Coşkun, firmanın yönetim kurulu üyesi ve Genel Müdür’ü Ali Kemal Coşkun ile birlikte Lanova bölge sorumlusu Yücel Ersoy ve Satış ve Pazarlama Müdürü ile iş ortaklığı ve verim arttırma konusu hakkında bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantı öncesinde Lanova  Satış ve Pazarlama Müdürü Şemsi Özkan ile bir röportaj gerçekleştirdik, sorduğumuz sorulara samimi olarak cevap veren Şemsi Özkan şunları dile getirdi.

Firmanız hakkında kısa bilgi verir misiniz?

Ş.Ö ; 1983 yılında Ümraniye’de kurulan emaye  tesisleri ile faaliyet gösteren KASSAN  Emaye; Isıtma, Otomotiv yan sanayi  parçaları ve fason imalat yapan tesise sahip iken 2008 yılı itibariyle Ümraniye’deki tesisinin yanı sıra Büyükçekmece’ye kurmuş olduğu yeni tesisi ile Ankastre fırın, Ankastre ocak imalatında başlamış olup, çalışmalarına bu tesislerinde devam etmektedir.

2008 yılına kadar sadece emaye ile faaliyet gösteren KASSAN; Ankastre cihaz sektöründe iç piyasada farklı firmalara kendi markalarında fason imalat ile başlamış olup 2012 yılı itibariyle ankastre ocak, fırın aspiratör, davlumbaz, bulaşık makinesi, mikrodalga fırın, gibi ürünleri bünyesine katarak ürün yelpazesini genişletmiş ve bunun yanı sıra kendi markası olan LANOVA Ankastre ürünleri Türkiye Pazarına girerek pazardaki yerini almış bulunmaktadır. 2012 yılında Türkiye Pazarında LANOVA Markası ile piyasaya giren KASSAN  yurt genelinde 55 bayi, 25’i münhasır olan 195 yetkili satış sonrası servis ile hizmet veren LANOVA, en yeni tasarımlar en şık ve kullanışlı ürünler ile Türkiye’nin en çeşitli ankastre ürün gamını sunmaktadır.

İhracaat yapıyor musunuz ve kaç ülkeye ?

Ş.Ö ; 37 ülkeye ihracatımız mevcut, satışlarımızın %45’i ihracat üzerine dayalı %10 fason üretim yapıyoruz geri kalan %45’lik kısmını da iç piyasaya yönelik gerçekleştiriyoruz. Lanova markasıyla 8 yıldır hizmet veriyoruz, 2017 yılında yeni yapılanma ve oluşum organizasyonu devam etmekte. 118 bayi ağı ile 7 bölge de hizmet veriyoruz. Ayrıca yine 7 bölgede satış sonrası 183 servis ile müşteri memnuniyetimizi en üst seviye de tutmaya çalışıyoruz.  Ankastre sektöründe iki kademe Ankastre fırın ve ocaklarımızı kendi tesislerimizde üretiyoruz, Davlumbaz’ı ise 3 değişik tedarikçiden Lanova markasıyla alıyoruz, mikro dalga ve bulaşık makinesini ise yurtdışından ithal ediyoruz. 2018 yılına ise büyük umutlarla başlayıp organizasyonumuzu yeniden şekillendirmeye başladık. Döviz kurunda yaşadığımız dalgalanmalardan ötürü bizim sektörümüz ile de etkilendi, bilindiği üzere bizler inşaat sektörü ile direk bağlı olan bir hizmet sektörüyüz. Bu sebeple iç piyasa da daralmalar yaşadık, bu da bizim hedeflerimiz etkiledi. 1 Kasım itibari ile başlayan ÖTV indirimi ürün yelpazesinde yalnızca fırın da olduğu için biraz hareketlenme sağlayacak. Enflasyon ile mücadeleye bizde destek veriyoruz bu sebeple fiyatlarımızda güncellemeler kampanyalar yaptık, kur dalgalanmasında ki ilk 1 aylık süreci bugünlerde biraz daha aşmış durumdayız. Sektör olarak bu azalışın 2019 yılı Nisan ayında artış olarak piyasalarda görüleceğini ön görüyoruz.  2019 hedeflerimiz ise iç piyasa organizasyonumuzu tamamlayıp her ilde Lanova Ankastre markasına tüketicilerimiz ile buluşturmak olacaktır.

Kaplumbağa Ticaret ile çalıştığınız bölgeler neler? Memnun musunuz?

Ş.Ö; Kaplumbağa Ticaret ile 2015’te başlayan 3 yıllık bayi sürecimizin 2018 yılında hedefi yüksek hale getirdik. Çalışmamızı yaparken İzmit Merkez başta olmak üzere Kocaeli’nin tüm ilçeleri olmak üzere, Adapazarı, Yalova, Bolu, Düzce gibi yapılanmalarımızı Kaplumbağa Ticaret ile yaptık. 2019 da ki hedeflerimiz olan, Bartın, Zonguldak, Karabük eklenerek devam edecek, Bu illerde ki satış ve alt bayi organizasyonumuzu Kaplumbağa firması yürütecek, bugün ki toplantımız da iş ortaklığımız 2019 yılında ki hedeflerimizi yükselterek devam edeceğiz. Lanova ankastre için ciddi adımlar atacağız. Bu birliktelik Kaplumbağa Ltd. Şti. firma ile bayiden öte güçlü temellere dayalı uzun yıllar devam edecek iş ortaklığı oluşturmak. Bu anlamda Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Coşkun Bey ve Yönetim Kurulu Üyesi aynı zaman da Genel Müdür Ali Kemal Coşkun Bey’e desteklerinde kendilerine şahsım ve firmamız adına teşekkür ederiz” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —