Tarih: 23.07.2023 12:18

Lozan Barış Antlaşması 100 yaşında ÖZBAŞ, ‘CUMHURİYETİMİZİ İLELEBET KORUYACAĞIZ’

Facebook Twitter Linked-in

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Gölcük Şubesi Başkanı Cemil Özbaş, Yönetimi ve Dernek Üyeleri Lozan Barış Antlaşmasının 100. Yıldönümünü münasebetiyle Dernek binalarında bir araya geldi.

ADD Gölcük Şubesi Başkanı Cemil Özbaş, dernek üyelerine katılımlarından ötürü teşekkür ederek, Lozan Barış Antlaşması’nın 100.yıldönümünü kutladı.  Başkan Özbaş, Lozan’ın ülkemizin tapusu niteliğinde olduğunu belirterek, ‘Ülkemizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocukları olarak Vatanımızı ve Cumhuriyetimizi ilelebet koruyacağız’ dedi.

Önemi ve değeri çok büyük

ADD Gölcük Şubesi Başkanı Cemil Özbaş, ‘Kurtuluş Savaşı’nda kazanılan zafer sonrası Lozan Antlaşması, 24 Temmuz 1923 tarihinde İsviçre’nin Lozan şehrinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi temsilcileriyle Birleşik Krallık, Fransa, İtalya, Japonya, Yunanistan, Romanya, Bulgaristan, Portekiz, Belçika ve Yugoslavya temsilcileri tarafından imzalandı. Lozan Antlaşması ile Osmanlı’nın Sevr anlaşmasında kaybettiği Anadolu toprakları yeniden kazanıldı. Vatan topraklarımızı düşman devletlerin ellerinden kurtaran bu anlaşmanın değeri ve önemi çok büyük.’

‘Gaflet içindeler’

Özbaş, ‘Bugün Lozan Barış Antlaşmasının değerini anlamayanlar ne yazık ki derin bir gaflet içindedir. Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk Lozan Barış Antlaşmasıyla emperyalistleri tamamen bozguna uğratmış, hain emellerini sonlandırmıştır. Lozan Barış Antlaşması zaferimizdir, yüz akımızdır. Bu tarihi zaferi küçümseyenler tarihten bihaber, emperyalistlerin uşaklarıdır. Bizler Cumhuriyetimize her zaman sahip çıkacak, Atatürk’ün mirasının sonsuza dek bekçisi olacağız. Lozan Barış Antlaşmasının 100. Yıldönümünde ülkemizin ebedi lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, İsmet İnönü ve Silah arkadaşlarını saygı, sevgi ve minnetle anıyorum’ dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —