Tarih: 25.06.2018 14:16

Madde bağımlılığının insan hayatı üzerindeki etkisi

Facebook Twitter Linked-in

Madde bağımlılığının insan hayatı üzerindeki etkisi

İlçe Sağlık Müdürü Dr. M. Sabri Medişoğlu 26 Haziran Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü münasebetiyle önemli açıklamalarda bulunarak İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

“Madde kullanımı kişilerde geri dönülemez fiziksel ve ruhsal tahribatlara yol açmaktadır”

İlçe Sağlık Müdürü Dr. M. Sabri Medişoğlu yaptığı açıklamada, “ Uyuşturucu ya da diğer bir deyişle madde kullanımı insan sağlığı ve dolayısıyla toplum sağlığı için ciddi bir tehdittir. Madde kullanımı kişilerde geri dönülemez fiziksel ve ruhsal tahribatlara yol açmaktadır. Tedavi süreci gerek kişi gerek kişinin ailesi ve destekçileri açısından da uzun ve meşakkatli bir süreçtir. Bu yüzden öncelikli amacımız gençlerimizin herhangi bir zararlı maddeye hiç bulaşmadan yetişmelerini sağlamaktır. Madde kullanma alışkanlığı yakın geçmişte ülkemizde ve dünyada üzücü bir şekilde artış göstermiştir. Bunun insanlık için ne kadar büyük bir tehlike olduğunun farkına varan Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 1987 yılında aldığı bir kararla 26 Haziran tarihini “Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü” olarak belirlemiştir. Amaç uyuşturucu ile mücadelede uluslararası alanda eylem ve işbirliğini güçlendirmek ve bu konuda kararlılığı vurgulamaktır” dedi.

Mücadeleyle ilgili toplantılar düzenleniyor

Gölcük İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak bu mücadelede tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla yürütülen faaliyetlerde yer aldıklarını belirten Medişoğlu, “ İlçemizde geçtiğimiz Mayıs ayının 11’inde gerçekleşen Bağımlılıkla Mücadele İlçe Koordinasyon Kurulu Toplantısının sekretaryasını kurumumuz üstlenmiştir. Sayın Kaymakamımız Mustafa Altıntaş başkanlığında Necati Çelik Devlet Hastanesi toplantı salonunda yapılan toplantıya ilçenin tüm kurum üst düzey yöneticileri katılmış ve bağımlılıkla mücadele kapsamında ilçemizde neler yapılabileceği üzerine görüşülmüştür. Temmuz ayında ikincisi planlanan toplantı 2-3 aylık periyotlar halinde devam edecektir” dedi.

Öğrenciler ”Delikanlı Ol ”  adlı tiyatro oyunu ile buluşturuluyor

Medişoğlu sözlerinin devamında, “Yine bu yıl bağımlılıkla mücadele kapsamında İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak başlattığımız ve Gölcük Belediyesi, Gölcük Kent Konseyi, Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de destekleri ile gerçekleştirdiğimiz tiyatro festivalimiz ile bağımlılık konusunda ciddi bir farkındalık oluşturduk. Mart ve Nisan ayları boyunca ortaokul ve lise öğrencilerini, madde bağımlısı bir gencin yaşanmış hayat hikayesinden uyarlanan ”Delikanlı Ol ”  adlı tiyatro oyunu ile buluşturduk. ”Bağımlıktan uzak, sağlıklı ve mutlu bir hayatı seç” sloganı ile yola çıktığımız projede sanatın gücünden faydalanarak gençlerimize doğru mesajlar iletmeye çalıştık” dedi.

Ücretsiz olarak psikolojik danışmanlık hizmeti verilmekte

Medişoğlu son olarak, “İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde görev yapmakta olan tarafından madde kullanımını bırakmak isteyen vatandaşlarımıza ve ailelerine hafta içi her gün ücretsiz olarak psikolojik danışmanlık hizmeti verilmektedir. Yine psikoloğumuz ve doktorlarımız halk eğitim merkezleri ve KO-MEK gibi birçok yerde madde bağımlılığı konusunda halka açık eğitimler düzenlemektedirler. Buna ek olarak 2018 yılı itibariyle 25 vatandaşımız madde bağımlılığına yönelik ileri tedavi için kurumumuzdan uygun merkezlere sevk edilmiştir. Halkımız ALO 191 Uyuşturucu ile Mücadele Danışma ve Destek Hattı’nı arayarak konu ile ilgili daha fazla bilgi alabilirler. Bu konunun hassasiyetinin farkındayız. Daha sağlıklı, huzurlu yarınlar için uğraşıyoruz. Bu konuda tüm halkımızda gerekli ilgi ve desteği bekliyoruz” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —