Tarih: 07.04.2019 12:50

Mahalle muhtarları mazbatalarını aldı RESMİ OLARAK GÖREVE BAŞLADILAR

Facebook Twitter Linked-in

Mahalle muhtarları mazbatalarını aldı

RESMİ OLARAK GÖREVE BAŞLADILAR

Tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de gerçekleşen 31 Mart yerel seçimlerde mahallelerinden muhtar adayı olan ve seçilen muhtarlar geçtiğimiz Cuma günü İlçe Seçim Kurulu’ndan mazbatalarını alarak resmi olarak göreve başladılar.

21 yeni muhtar mazbatalarını alma heyecanı yaşadı

31 Mart tarihinde gerçekleşen yerel seçimlerde mahallelerinde aday olan muhtarlar mahallelilerin teveccühü ile seçim sonucunda kazanmanın mutluluğunu yaşadılar. İlçemizde seçimi kazanan 50 muhtar geçtiğimiz Cuma günü İlçe Seçim Kurulu Müdürü Mustafa Okan’dan mazbatalarını alarak resmi olarak göreve başladılar. 31 Mart seçimlerinde Gölcük’te 21 muhtar yeni göreve başlamanın heyecanını yaşadı.

Saral, “Yeni göreve başlayan muhtarlarımıza başarılar diliyorum”

İlçe Seçim Kurulu Müdürü Mustafa Okan’dan tek tek mazbatalarını alan muhtarlar günün anısına Gölcük Adliyesi önünde hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmediler. Mazbata töreninin ardından kısa bir açıklama yapan Türkiye Muhtarlar Derneği Gölcük Şube Başkanı Bilge Saral, “ Öncelikle seçimlerin tüm Türkiye’ye ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Evet acısıyla tatlısıyla bir seçim maratonunu da atlattık. Bu seçimlerde resmen Gölcük’te muhtarlar yarışı yaşandı. Her mahallemizde en az 4- 5 hatta bazı mahallelerimizde 10’dan fazla adayımız vardı. Ben yeni göreve başlayan 21 muhtarım başta olmak üzere bütün muhtarlarıma başarılar diliyorum. Bu sene gerçekten çok değişik bir seçim geçirdik. İlk defa bu kadar yüksek sayıda muhtar değişimi oldu. Gölcük’te 50 mahalle ve köy muhtarlığı bulunmakta. Bugün 21 yeni muhtarımız mazbatalarını alarak göreve başlamış oldu. 7 muhtarım zaten aday değildi. Fakat 14 muhtarım aday olduğu halde seçilemedi. Yeniden aday olmayan ya da seçilemeyen muhtarlarıma yeni hayatlarında mutluluklar diliyorum” dedi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —