Tarih: 19.10.2019 12:23

Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi duble yol projesi ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Facebook Twitter Linked-in

Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi duble yol projesi

ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

İlçemizde şehir içi trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak olan Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi Duble Yol projesi geçtiğimiz hafta başlamıştı. Çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Kasım ayında bitmesi planlanıyor

Uzun zamandır Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde yapılması planlanan duble yol projesi geçtiğimiz hafta start aldı ve kazı çalışmaları başladı. şehir içi trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak olan projenin başlamasına vatandaşlar olumlu tepi verirken projenin Kasım Ayında tamamlanması planlanıyor.  

Kazı çalışmaları devam ediyor

Gölcük’ün merkezini Kavaklı’ya bağlayan ve aynı zamanda D-130 Karayolu’na alternatif yol olması münasebetiyle büyük önem taşıyan yol çalışması sonunda, Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi ile Adnan Menderes Bulvarı’nın bir bütün hale gelmesi sağlanacak. Yolun çift şerit olması sonrasında da trafik akışı büyük ölçüde rahatlayacak. Ekipler yolu asfaltlamak için kazıma ve hafriyat çalışmalarına geçtiğimiz hafta itibariyle başladı. Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde 17 Ağustos 1999 depreminde yıkılan binaların temellerinin çıkartılmasının ardından projenin hızlı bir şekilde sürmesi tamamlanması bekleniyor.

Ağaçlar başka bir alana naklediliyor

Duble yol projesi kapsamında cadde üzerinde bulunan ağaçların ne olacağı merak konusuydu. Alınan bilgiye göre ağaçların kesilmeyeceği ve köklerinden sökülüp başka bir alanda ekileceği öğrenildi. Çalışma kapsamında bazı ağaçların köklerinden sökülerek başka alanda ekilmek üzere götürüldüğü, diğer ağaçlarında en kısa zamanda köklerinden söküleceği öğrenildi.

Çalışma en çok hurdacıları memnun etti

Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde hayata geçirilecek olan duble yol projesi kapsamında 17 Ağustos 1999 depreminde yıkılan evlerin temelleri çıkartılıyor. Bu durum en çok temellerin çıkartılmasıyla ortaya çıkan demirleri toplayan hurdacılara yaradı. Hurdacılar gün boyu temellerden çıkan demirleri toplamak için büyük gayret gösteriyorlar.

Vatandaşlar kazı sırasında elektrik hattını  bilen birinin başında beklemesini istiyor

Duble yol projesi kapsamında yapılan kazı çalışmalarında elektrik kablolarının zarar gördüğü ifade eden vatandaşlar, kazı çalışmaları sırasında elektrik hatlarının yerlerini bilen bir ekibin kazının başında durmasını istediklerini belirttiler. Geçtiğimiz gün yapılan kazı çalışmasında elektrik hattının zarar görmesi nedeniyle çevredeki birçok  iş yeri ve evlerin uzun süre elektriklerinin kesilmesine neden olduğunu ifade eden vatandaşlar, benzer durumun tekrar yaşanmaması için önlem alınmasını istediklerini belirttiler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —