Tarih: 02.01.2023 09:49

Maskeler gelişigüzel yerlere atılmaya devam ediyor KENDİ SAĞLIĞINIZI KORURKEN BAŞKASINI TEHLİKEYE ATMAYIN

Facebook Twitter Linked-in

Covid-19 Pandemi sürecinde vatandaşları virüsün yan etkilerinden koruyan maskeler sokaklara ne yazık ki kontrolsüzce atılmaya devam ediyor.

Doğru bir davranış değil

Pandemi süreci etkisini kaybetse de Covid-19 hala vatandaşların sağlığını tehdit ediyor. 2020 yılında tüm dünyaya yayılan ve sosyal hayatı adeta yok eden Pandeminin ardından Covid-19 kuralları esnetilmiş, yasaklar kalkmıştı. Son olarak maske yasaklarının kalkmasıyla birlikte cadde ve sokaklarda maske takanların sayısı oldukça azaldı. Pandemi sürecinde de birçok defa dile getirdiğimiz takılan maskelerin kontrolsüzce yerlere atılması alışkanlığı hala devam ediyor. Uzmanlar ise kullanılan maskelerin yerlere gelişigüzel atılmaması gerektiğini belirtiyor.

‘Herkesin sağlığı düşünülmeli’

Yerlere atılan maskeler duyarlı vatandaşların tepkisini çekiyor. Bazı vatandaşlar, ‘Maske kullananların sayısı zaten az olmasına rağmen yerlerde maskeleri görmeye devam ediyoruz. Kullanılan maskeler gelişigüzel yerlere atılmamalı. Maske kullananlar sadece kendi sağlıklarını değil, herkesin sağlığını düşünmeli’ dediler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —