Tarih: 03.01.2023 12:22

Memur ve işçi emekli maaşlarına yüzde 25 zam yapıldı KİMİ MEMNUN, KİMİ KARAMSAR

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Memur ve İşçi emekli maaşlarına verilecek zam oranını açıkladı. Memur ve İşçi emekli maaşlarına yüzde 25 oranında zam yapıldı.

TÜİK’in yıllık enflasyon oranı yüzde 64,2 oldu

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) ilan ettiği enflasyon verileriyle birlikte memur ve memur emeklilerine verilecek enflasyon farkıyla emekli aylıklarına yapılacak zam oranları kesinleşti. TÜİK’in açıkladığı verilere göre, aralık ayında enflasyon aylık yüzde 1,18, yıllık yüzde 64,2 oldu. Altı aylık enflasyon ise yüzde 15,39 oldu. Buna göre memur ve memur emeklilerinin maaşları, toplu sözleşme zammı ve enflasyon farkı ile birlikte yüzde 16,47 zamlanırken SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin maaşları yüzde 15,4 arttı.

Erdoğan, ‘Tüm Emeklilerimizin maaş artış oranını yüzde 25 olarak uygulayacağız

Bugün kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, memur ve emekliye yüzde 25 zam yapıldığını açıkladı. Erdoğan, yaptığı açıklamada şunları söyledi: ‘Açıklanan 2022 enflasyon oranına göre kamu görevlilerinin maaş artış oranı yüzde 16,48 olarak uygulayacaktık. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinde ise bu oran yüzde 14 olarak ortaya çıkmıştır. Bizler bu rakamlara razı olmayarak, zam oranlarını yukarı çekme kararı aldık. Tüm emeklilerimizin maaş artış oranını yüzde 25 olarak uygulayacağımızın müjdesini vermek istiyorum’ dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —