Tarih: 06.04.2023 13:16

Meryem Kunt’tan Güzellik Merkezi’nden Farkındalık Projesi KANSER KAŞLARINIZA DOKUNAMAYACAK

Facebook Twitter Linked-in

Meryem Kunt’tan Güzellik Merkezi’nden Farkındalık Projesi

KANSER KAŞLARINIZA DOKUNAMAYACAK

İlçemizde 2020 yılı Ocak ayından beri hizmet vermekte olan Meryem Kunt Güzellik Merkezi’nin Sahibi Meryem Kunt kanser hastaları için farkındalık projesine imza attı. “Kanser Kaşlarınıza Dokunamayacak” adlı projesi ile Kunt, Kanser teşhisi konmuş ve henüz kemoterapiye başlamamış bayan hastalara moral motivasyon amacıyla ücretsiz kaş yapacağını açıkladı.

Kunt, ‘Hepimiz birer hasta adayıyız’

1-7 Nisan Kanser Haftası münasebetiyle farkındalık projesi başlatan Meryem Kunt Güzellik Merkezi’nin sahibi Meryem Kunt, Kanser teşhisi konmuş ve henüz kemoterapiye başlamamış olan bayan hastalara moral motivasyon amaçlı ücretsiz kaş yapımı projesi başlattı.  Kanser hastaları için moral motivasyonun önemine değinen Meryem Kunt, ‘Hepimiz birer hasta adayıyız. Yakın çevremde de gözlemlediğim bu durum üzerine, haftanın anlam ve önemine uygun bir proje gerçekleştirmek istedim. Bu proje sadece kanser haftasında değil, sürdürebilir olması açısından süresiz şekilde devam edecektir. Henüz kemoterapiye başlamamış tüm hanımlar bize ulaşabilir’ dedi.

Örnek projenin tanıtımında yalnız bırakmadılar

Kavaklı Mahallesi, Adnan Menderes Bulvarı, No:81 (Adalet Sarayı Karşısı) adresinde hizmet veren Meryem Kunt bugün gerçekleştirdiği tanıtım programı ile projesini ve amacı hakkında bilgi verdi. Programa; Sosyal Hizmetler Müdürü Memnune Çiftçioğlu, Gölcük Belediyesi Kültür Müdürü Tuğba Sarıgül, Gölcük Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı Bilge Saral, +1 Farkla Gölcük Down Sendromlular Derneği Başkanı Belgin Abanoz ve davetliler katılım sağladı.

Kunt, ‘Amacımız moral ve motivasyonlarını arttırmak, onları mutlu edebilmektir’

Programa ilk olarak kendisini tanıtarak başlayan Meryem Kunt, Kanser hastalığı tedavi süreci hakkında kısa bir bilgi verdikten sonra kanserin saç ve kaşlar üzerinde yaptığı etki ve bu farkındalık projesine neden karar verdiği hakkında açıklama yaptı. Uzun zamandır bu projeyi hayata geçirmeyi planladığını ifade eden Kunt, projenin 1-7 Nisan Kanser Haftası içinde başladığını ama projenin sürekli devam edeceğinin altını çizdi. Açıklamalarını sürdüren Kunt, “Bilindiği gibi kanser hastalığında izlenen tedavi yöntemlerinden biri olan kemoterapi hasta üzerinde ilk olarak saçlarının ve kaşlarının dökülmesine neden olmaktadır. Peruk ile saçlar saklanabiliyorken, ne yazık ki kaşlar için bir alternatif olmuyor. Bu hastalıkta moralin ne kadar önemli olduğunu bildiğimiz için ne yapabiliriz diye düşündük ve Kanser Hastalığı tanısı konmuş ama daha Kemoterapiye başlamamış olan Bayanlara moral olması amacıyla ücretsiz kaş yapma projesini başlattık. Böyle bir projeye imza attığımız için çok mutluyuz. Bizler kanser hastalığına yakalanan bayanlara şunu diyoruz; ‘Kanser değil sen güçlüsün, saçların değil sen güzelsin.’ Bu bizim sloganımız. Aynaya baktıkları zaman kendilerine umutsuz değil gülerek bakmalarını sağlamak istiyoruz. Bu konuda çevrenizde kanser hastası olan varsa bize yönlendirmenizi rica ediyoruz. Bu işlem ücretsiz olup, yukarıda da belirttiğim gibi kanser hastası bayanlara moral ve motivasyon vermek, onları sadece mutlu edebilmektir. Bir sonraki projem ise LÖSEV’le alakalı olacak. Küçük çocukları mutlu edebilmek için çok güzel projelerim var. İnşallah en yakın zamanda onu da hayata geçireceğim’ diyerek konuşmasını tamamladı.

Haber: Serap DURUKAN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —