• BIST 100

    10355,69%0,24
  • DOLAR

    40,17% 0,23
  • EURO

    47,04% 0,04
  • GRAM ALTIN

    4324,48% 0,96
  • Ç. ALTIN

    6880,92% 0,65

Mevlid-i Nebi Haftası Kervansaray’da kutlandı

Eğitim 11.11.2019 13:51:15 0
Mevlid-i Nebi Haftası Kervansaray’da kutlandı

Mevlid-i Nebi Haftası Kervansaray’da kutlandı

Peygamber Efendimizin doğduğu gün olarak kabul edilen Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle Gölcük Adnan Menderes Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından bir program düzenlendi. Gölcük Kazıklı Kervansaray Kültür Yapısı’nda gerçekleşen Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla düzenlenen program katılım oldukça yoğun oldu.

Katılım oldukça yoğun oldu

Gölcük Adnan Menderes Anadolu İmam Hatip Lisesi, Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla geçtiğimiz Cuma günü Gölcük Kazıklı Kervansaray Kültür Yapısı’nda bir program gerçekleştirdi. Programa Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Ozan Baş ve Yakup Alptekin, İlçe Müftüsü İlyas Öztel, siyasi parti ilçe başkan ve yöneticileri, Gölcük Adnan Menderes Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Hayrettin Tan, kurum müdürleri, okul öğretmenleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

 “O şifayı taşıyan elçi, kaybolduğumuz girdabın pusulasıdır”

Gölcük Kazıklı Kervansaray Kültür Yapısı’nda düzenlenen program ilk olarak bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başladı. Sonrasında okul öğrencilerinden Ensar Çelik, Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulundu. Ardından Okul Müdürü Hayrettin Tan, bir konuşma yaptı ve “Dünya var olalı beri kimse bu kadar sevilmedi. Allah’ın insanların arasından seçerek elçilikle görevlendirmiş olduğu Hazreti Peygamberi anmak ve anlamaya çalışmak amacıyla burada bulunmaktayız. Ona ve öğretilerine duyduğumuz ihtiyacı, sanki bugün yaşasa dünyayı kurtaracağını hissederiz. O şifayı taşıyan elçi, kaybolduğumuz girdabın pusulasıdır. Acı içinde kıvranan insanlığın ihtiyaç duyduğu merhamettir Hazreti Peygamber. Mekke’de İslam devleti kurulduğunda, Peygamber ve devlet başkanı olduğunda, bir kuru hasır üzerinde uyuyandır. Kendisinden utanıp çekinen bir bedeviye, rahat olmasını söyleyen kişidir Peygamber Efendimiz. O inançlı, kararlı ve mücadeleciydi. Ölmeden önce az olan kişisel mal varlığını hazineye bağışlamış, köleleri azad etmiş, zengin ile fakir arasındaki uçurumu gidermek için uğraşmıştır. Kız çocuklarına pozitif ayrımcılık yapmış, Mekke’den ayrılmak zorunda kalmıştır. Yaşadığı süre boyunca esirlerin ellerinin bağlı olmasına bile izin vermemiştir. Bütün Müslümanların okuma yazma bilmesi için seferberlik etmiştir. Modern hukukun ilke ve yasaklarını, Veda Hutbesi’nde belirtmiştir. Bugün dünyada akan masum kanından en az zalimler kadar Peygamberin öğretilerini anlamayan sözde Müslümanlar mesuldür. Onun reçetesi emsalsiz, zamansız, aşımsızdır: Kur’an-ı Kerim’dir. Kur’an-ı Kerim’i iyi öğrenelim. Açtığı yolda birkaç adım da biz atalım. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

“Peygamber Efendimizin yolundan gitmemiz gerekiyor”

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, yaptığı konuşmada “Peygamberimiz, alemlere rahmet olarak gönderilmiştir. Dünyanın en buhranlı olduğu bu dönemde, yine Peygamber Efendimizin yolundan gitmemiz gerekiyor. Ben hepinizin Mevlid Kandili’ni tebrik ediyorum, hayırlara vesile olmasını diliyorum. Her birinizi tekrar sevgi ve saygıyla selamlıyorum” dedi.

Dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi

Konuşmaların ardından Nabi’nin Naat’ı ve anlamını, okul öğrencileri anlattı. Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla Okul Müdürü Hayrettin Tan, Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, İlçe Müftüsü İlyas Öztel, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut ve vatandaşlarla yapılan röportajlar, sunum halinde gösterildi. Ardından okula ait ilahi korosu, ilahiler seslendirdi. Fotoğraf diliyle hadislerin anlatıldığı sunumun ardından yine okul öğrencileri tarafından oratoryo gösterisinde bulunuldu. Sonrasında, “Peygamberimize Mektup” ve “Peygamberimize Şiir” yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri sırası ile Kaymakam Karabulut, Belediye Başkanı Sezer ve Müftü Öztel tarafından verildi. Programın sonunda ise okunan hatimlerin duası yapıldı.

Bacadan kurtarılan baykuşlar Ormanya’ya teslim edildi; İTFAİYEDEN BAYKUŞ OPERASYONU

GÖLCÜK BELEDİYESPORLU BERRA MİLLİ TAKIM SEÇMELERİNE DAVET EDİLDİ

Türk Harb-İş Sendikası üyelerinin Ankara’ya Hak, Emek ve Adalet Yürüyüşü devam ediyor

Başkan Büyükakın çilek hasadına katıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden Bosna Hersek’e anlamlı katkı; SREBRENİTSA’NIN SESSİZ ÇIĞLIĞINA KOCAELİ’DEN BİR SES DAHA

Çocuklar, Anneleriyle Gelişip Yeşeriyor

Kocaeli’nin güvenilir eti restoranlardan sofralara taşınıyor; KASAP HIZIR 41 İLE ANTİKKAPI LEZZETLERİ ARTIK EVİNİZDE

İzmit Belediyesinden hayat kurtaran adım  Kalp krizi için elektroşok cihazları kuruldu

İSU’DAN KARAMÜRSEL’E SAĞLIKLI VE MODERN ALTYAPI YATIRIMI

Diliskelesi Şehitlik Anıtı açıldı

Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi’nde ailelere beslenme eğitimi; BİLİNÇLİ AİLE, SAĞLIKLI BİREY

Başiskele Yaz Akademisi’nde Eğitimlere Devam  

Başiskele’nin Geleceğine Yatırımlar Sürüyor    

ASM’DE ÇALIŞANLARIN BEKLENTİLERİ KARŞILANMALI

SARAYLI’NIN TARİHİ KONAĞI YENİDEN HAYAT BULUYOR

Saadet Partisi Gölcük İlçe Başkanı Özsoy “GÖLCÜK’TE İHMALLER ZİNCİRİ GENÇ BİR CANI ALDI”

AK Parti Gölcük İlçe Teşkilatından 1000 kişilik aşure ikramı

GÖLCÜKLÜ ÇOCUKLAR VE GENÇLER SANAT DOLU 3 GÜN GEÇİRDİ

Başkan Büyükakın, yeni yapılan Karamürsel Otobüs Terminali’ni inceledi… “KARAMÜRSEL’E SÖZ VERDİK, SADECE BUGÜNÜ DEĞİL, YARINI DA DÜŞÜNEN BİR ULAŞIM YATIRIMI YAPTIK”

Ulsan heyeti Kocaeli'ye hayran kaldı

Cinemre, “Yaz boyunca mahalle programlarımız devam edecek”

Oğuzhan Keleş: “Kentsel Dönüşüm hızımızı vites yükselterek artırmalıyız”

CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tuğberk Taşkın “GENÇLİĞİN GÜCÜYLE SAHADA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinde HASTANE BİRİM SORUMLULARINA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ VERİLDİ

İzmit Belediyesi Asırlık Çınar Evleri büyüklerimizi bekliyor!

Sanayi Tecrübesi ve Ustalık Bir Arada: ÖZERLER OTO KLİNİK’TEN KALİTELİ VE GÜVENİLİR HİZMET

Encümen ihlallere izin vermiyor

Körfez Sipahiler’de 2 kilometrelik yol yenilendi BÜYÜKŞEHİR’DEN ULAŞIMDA KONFOR HAMLESİ

Teknik Direktör Selçuk İnan yönetimindeki kamp programı yüksek tempoyla sürüyor HEDEF, LİGE HAZIR VE İDDİALI BİR TAKIM

Kocaelispor’un Yeni Sol Bek Güvencesi: Massadio Haïdara SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇTİ

Yükleniyor

Vatan Caddesi’nde yanmayan sokak lambası bakım bekliyor

Çınarlık Meydanı’nda yaşanan üzücü kazadan acı haber geldi ERDEM ULAK KURTARILAMADI

Gölcük’teki üst geçitler elden geçiriliyor

Değirmendere Kayık çekek alanı OLTA BALIKÇILARIN GÖZDE MEKÂNI OLDU

Kuş ve Balık sevgisi giderek yoğun ilgi görüyor ATA PET MARKET TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

Değirmenderede’ki takıcılar sokağında gelişi güzel araç parkları ULAŞIMI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Gölcük ADD’de yeni üyelere rozetleri takıldı

GÖLCÜK'TE TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ CUMHURİYET MAHALLESİ'NDEN BAŞLADI

Çöken yola su bidonu ile çözüm aradılar

Değirmendere Vatan Caddesi girişinde yol yeniden çöktü

Şahin, “SGK, kutusu değişen ilacı artık karşılamıyor, bunun sıkıntısını emeklimiz çekiyor”

Kocaeli Sanayi Odası ve İktisadi Kalkınma Vakfı Başkanı Ayhan Zeytinoğlu,  “ AVRUPA YEŞİL MUTABAKATI NE DURUMDA?”

Gürel,  “Küçük yatırımcı altında kalmaya devam etmeli”

KSO Başkanı Zeytinoğlu haziran ayı dış ticaret verilerini değerlendirdi

TÜED Gölcük Şube Başkanı Ergun Şahin “YÜZDE ORANINDA DEĞİL EŞİT ZAM YAPILMALI”

Gölcük Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Musa Mısırlıoğlu “6 AYDA 174 ESNAFA 108 MİLYON 134 BİN LİRA KREDİ DESTEĞİ SAĞLADIK”

Gülşen Gayrimenkul’ün sahibi Çiğdem Gülşen, “EMLAK PİYASASINDA  DURGUNLUK DEVAM EDİYOR”

TÜED Gölcük Şube Başkanı Ergun Şahin, “ENFLASYON  ORANININ YANINDA SEYYANEN ZAM DA İSTİYORUZ”

Gürel, “Altın uzun vadede her zaman faiz ve dövizden daha karlıdır”

KSO Başkanı Zeytinoğlu sanayi üretim endeksini değerlendirdi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2