• BIST 100

    10922,86%-0,52
  • DOLAR

    42,43% 0,16
  • EURO

    48,91% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5537,05% -0,30
  • Ç. ALTIN

    9229,23% -0,08

Mevsim geçişlerinde dengeli beslenmek bağışıklığı güçlendiriyor

Değirmendere 19.10.2022 07:36:00 0
Mevsim geçişlerinde dengeli beslenmek bağışıklığı güçlendiriyor

Mevsim geçişlerinde dengeli beslenmek bağışıklığı güçlendiriyor

Sonbahar mevsimine geçiş yaptığımız bu günlerde vücudu hastalıklara karşı korumak oldukça önemli. Özellikle bu dönemde beslenme alışkanlıklarına dikkat etmenin vücudu oluşabilecek gribal enfeksiyonlara karşı koruduğunu söyleyen Anadolu Sağlık Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, “Mevsim geçişlerinde gribal enfeksiyonların üstesinden daha rahat gelebilmek için bağışıklık sistemini güçlendirmeliyiz. Güçlü bağışıklık sisteminin yolu bol meyve, sebze tüketmek, vitamin ve mineral almaktan geçiyor” açıklamasında bulundu. 

Bağışıklık sistemini güçlendirmek için C – A ve E vitaminlerinin yanı sıra; yeşil sebzeler, karnabahar, portakal, limon, mandalina, kuşburnu gibi besinlerin de faydalı olduğunu belirten Anadolu Sağlık Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, “C, A ve E vitamini bakımından zengin olan fındık, ceviz, badem gibi yağlı tohumlar, sıvı yağlar, kuru baklagiller, tahin gibi besinler ile yumurta, süt, balık, ıspanak, havuç, kayısı gibi sarı, turuncu ve yeşil sebze ve meyveler güçlü probiyotikler arasında yer alıyor. Probiyotikler bağışıklık sistemini güçlendirerek sindirimi kolaylaştırır ve bağırsaklarda üretilen vitaminlerin sentezinde de önemli bir rol alırlar. Düzenli spor yapmak, düzenli beslenmek, vitamin ve mineral eksikliklerini gidermek, sigaradan uzak durmak, bol su tüketmek ve uykuya dikkat etmek bağışıklık sistemine ek olarak yorgunluğu da önler” dedi. 

Beslenme yaşa ve cinsiyete göre olmalı

Bağışıklık sisteminin kişiden kişiye farklılık gösterebildiğine dikkat çeken Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, “Her yaşta ve dönemde enerji ve protein gereksinimleri farklılık gösterebildiği için kişiye özel beslenmek çok önemli. Büyüme ve gelişme çağında, gebelik-emzirme gibi dönemlerde protein ve kalsiyumun uygun miktarlarda alındığından emin olunmalı” diye konuştu. 

Yaş arttıkça gençlik dönemlerine göre metabolizma yavaşlayacağından kalori kısıtlamasının gerekebileceğini söyleyen Tuba Örnek, “Kadınların genel olarak yağ oranı erkeklerden daha fazladır. Bu nedenle erkeklerin metabolizmaları daha hızlı çalışır. Kadınların menopoz döneminde metabolizması biraz daha düşerken bu dönemde kalsiyum alımına da dikkat edilerek süt, yoğurt, peynir, yeşil yapraklı sebzeler tüketilmeli. Kalp hastalıkları ise erkeklerde daha sık rastlanıyor. Bu nedenle erkeklerin az yağlı, şekersiz, lifli ve dengeli beslenmeyle birlikte fiziksel aktivitelerini arttırmaları gerekiyor” dedi. 

Kronik hastalığı olanlar mevsim geçişlerinde enfeksiyonlara karşı dikkatli olmalı

Mevsim geçişlerinde en çok dikkat etmesi gereken hasta gruplarının başında kanser hastalarının geldiğini söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, “Bağışıklık sistemi zayıflayabilen kanser hastalarının mevsim geçişlerinde dikkat etmesi gerekir. Ayrıca diyabet hastalarını enfeksiyon, metabolik olarak sıkıntılı süreçlere sokabileceği için onların da dikkatli olması gerekir. Kanser, akciğer hastaları, astım hastaları, alerjik kişiler, diyabet hastaları enfeksiyon riskine açık oldukları için özellikle mevsim geçişlerinde daha çok etkilenebilirler” hatırlatmasında bulundu.

İhsaniyespor 10 Kişiyle Direndi, Lider Çayırovaspor’a Boyun Eğdi

CEYLİN VE KARDELEN, JUDODA İSTİKBAL VAAT EDİYOR

Başkan Sezer’den Gölcük’e dev spor tesisi atağı GÖLCÜK’E 5 BİN M²’LİK KAPALI SPOR SALONU GELİYOR

CHP İlçe Başkanı Mehmet Uzuner, “TERÖRLE MÜCADELE TERÖRİST BAŞININ AYAĞINA GİDİLEREK ÇÖZÜLMEZ”

BAŞKAN SEZER: “ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN”

GFSD, Kocaeli Marmara Koleji’ne “İZ” bıraktı

Şehir Tiyatroları, “Unutmak” oyunuyla göz doldurdu

Büyükşehir’in düzenlediği Bilişim Fuarı kalitesini ortaya koyuyor; “BU FUAR TÜRKİYE’DE TEKNOLOJİYİ GELİŞTİRİYOR”

Kocaeli Sanayi Odası’ndan, savunma sanayiini buluşturan etkinlik

Bilişim Fuarı’nda sporun dijital dönüşümü konuşuldu

Başiskele Motorcu Eğitim Pisti Projesi Son Sürat      

Büyükşehir, “Çocuk dostu şehir” vizyonunu güçlendiriyor; YENİ LOKOMOTİF ÇOCUK KÖYLERİ YOLDA

Müdür Aydın, Erzurumluları ağırladı

Gonca’da sanatla özgüven kazanıyorlar

Büyükşehir, yoğun çalışmayla sinekleri Kocaeli’den arındırıyor; SİNEKLE MÜCADELE SONBAHARDA DA HIZ KESMİYOR

Temizlenen İzmit Körfezi’nde artık yunuslar dans ediyor BAŞKAN BÜYÜKAKIN: “YILLARDIR VERDİĞİMİZ EMEĞİN KARŞILIĞINI ALIYORUZ”

Bilişim Fuarı’nda güncel teknolojiler masaya yatırıldı

Ev hanımlığından usta öğreticiye uzanan başarı hikâyesi; KO-MEK’LE YENİ BİR MESLEĞE ‘MERHABA’ DEDİLER

Kocaeli Bilim Fuarı’nın ritmini yapay zekâ belirledi; YAPAY ZEKÂ, KONGRE MERKEZİ’NDE MÜZİKLE COŞTU

Bilişim Fuarı stantlarına 7’den 70’e yoğun ilgi

Gölcük Belediyesi ve KADEM’den Önemli Etkinlik

SP Kadın Kolları’ndan Çocuk Hakları Gününde anlamlı buluşma “TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ ÇOCUKLARIN HAKLARINA SAHİP ÇIKMAKLA BAŞLAR”

Gölcük’te Atatürk Haftası Masa Tenisi Turnuvası Sona Erdi

İHH İnsani Yardım Vakfı Gölcük Kadın Kolları Temsilcisi Dilek Özkan Kısa “TÜM ÇALIŞMALARIMIZI GÖNÜLLÜLÜK ESASIYLA YÜRÜTÜYORUZ”

Gölcük Devlet Hastanesinde Göz Sağlığına Yeni Teknoloji OPTİK KOHERENS TOMOGRAFİ (OCT) CİHAZI HİZMETE GİRDİ

Kocaeli Bilişim Fuarı'na muhteşem açılış.. BÜYÜKAKIN: "YAPAY ZEKÂ PROGRAMLARINI YAZACAK ÇOCUK BENİM ŞEHRİMDEN ÇIKACAK"

İzmit Körfezi’nde sürdürülebilir temizlik ve denetim seferberliği 7 BİN 90 METREKÜP ATIK DENİZDEN AYRIŞTIRILDI

AK Parti Gölcük İlçe Başkanı Kemal Yavuz, “BİRLİK VE DİSİPLİNLE HEDEFLERİMİZE İLERLİYORUZ”

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinde 20 KASIM DÜNYA ÇOCUK GÜNÜNDE ANLAMLI ZİYARET

Kocaeli Bilişim Fuarı 21 Kasım’da kapılarını açıyor; DÜNYA MARKALARI KOCAELİ’DE BULUŞACAK

Yükleniyor

Atamız Değirmendere’de anıldı

Değirmendere sahiline yeni yaya geçiş köprüsü

Gölcük Belediyesi’nden Deliloğlu Caddesi’ne Hız Kesici Düzenlemesi

Kuruçeşme Camii Halıcı 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nda yeni dönem kayıtları devam ediyor SUCU: “ÇOCUKLARIMIZI HEM MANEVİ HEM SOSYAL YÖNDEN GELİŞTİRİYORUZ”

Değirmendere Kayık Çekek Yeri yoğun katılımla tanıtıldı GÖLCÜK’E DEĞER KATAN PROJE

Değirmendere’de 30 Ağustos Zafer Bayramı coşku ile kutlandı

Değirmendere Atatürk Mahallesi, 585 Ada Sitesi sakinlerinden anlamlı etkinlik ÇOCUKLARA HEM TEMİZLİK HEM GÜVENLİK BİLİNCİ KAZANDIRILDI

Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda Küptaş Tamiratı ile Zemin Yenilendi

Değirmendere'de Anlamlı Anma ET PİLAV VE LOKMA İKRAMIYLA DEPREM ŞEHİTLERİ YÂD EDİLDİ

Gölcük’te Kaldırım İşgallerine Zabıta Müdahalesi

KSO Başkanı Zeytinoğlu bütçe gerçekleşmelerini değerlendirdi

Gölcük Kuyumcular Derneği Başkanı Ceyhun Gemici “ALTIN SADECE YATIRIM DEĞİL, AYNI ZAMANDA KALICI BİR DEĞERDİR”

KSO Başkanı Zeytinoğlu cari denge verilerini değerlendirdi

KSO Başkanı Zeytinoğlu sanayi üretim endeksini değerlendirdi

TÜED Gölcük Şube Başkanı Ergun Şahin “2000 SONRASI EMEKLİLERİN İNTİBAKI YAPILMALI”

KSO Başkanı Zeytinoğlu ekim ayı dış ticaret verilerini değerlendirdi

KSO Başkanı Zeytinoğlu ekim ayı enflasyon verilerini değerlendirdi

Gölcük Esnaf Kefalet’ten 10 Ayda 185 Milyon TL Kredi Desteği

Aydoğdu, “Altın hâlâ güvenli liman olma özelliğini koruyor”

KSO Başkanı Zeytinoğlu işgücü verileri ve kapasite kullanım oranlarını değerlendirdi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 13 10 1 2 20 32
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 13 6 3 4 0 22
7.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 13 3 8 2 -6 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.İKAS EYÜPSPOR 13 2 8 3 -9 9
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 13 1 6 6 -18 9
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 13 2 9 2 -11 8