• BIST 100

    10884,10%1,45
  • DOLAR

    42,35% 0,05
  • EURO

    49,08% 0,04
  • GRAM ALTIN

    5564,34% 0,47
  • Ç. ALTIN

    9215,88% 0,00

Mevsim geçişlerinde dengeli beslenmek bağışıklığı güçlendiriyor

Değirmendere 19.10.2022 07:36:00 0
Mevsim geçişlerinde dengeli beslenmek bağışıklığı güçlendiriyor

Mevsim geçişlerinde dengeli beslenmek bağışıklığı güçlendiriyor

Sonbahar mevsimine geçiş yaptığımız bu günlerde vücudu hastalıklara karşı korumak oldukça önemli. Özellikle bu dönemde beslenme alışkanlıklarına dikkat etmenin vücudu oluşabilecek gribal enfeksiyonlara karşı koruduğunu söyleyen Anadolu Sağlık Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, “Mevsim geçişlerinde gribal enfeksiyonların üstesinden daha rahat gelebilmek için bağışıklık sistemini güçlendirmeliyiz. Güçlü bağışıklık sisteminin yolu bol meyve, sebze tüketmek, vitamin ve mineral almaktan geçiyor” açıklamasında bulundu. 

Bağışıklık sistemini güçlendirmek için C – A ve E vitaminlerinin yanı sıra; yeşil sebzeler, karnabahar, portakal, limon, mandalina, kuşburnu gibi besinlerin de faydalı olduğunu belirten Anadolu Sağlık Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, “C, A ve E vitamini bakımından zengin olan fındık, ceviz, badem gibi yağlı tohumlar, sıvı yağlar, kuru baklagiller, tahin gibi besinler ile yumurta, süt, balık, ıspanak, havuç, kayısı gibi sarı, turuncu ve yeşil sebze ve meyveler güçlü probiyotikler arasında yer alıyor. Probiyotikler bağışıklık sistemini güçlendirerek sindirimi kolaylaştırır ve bağırsaklarda üretilen vitaminlerin sentezinde de önemli bir rol alırlar. Düzenli spor yapmak, düzenli beslenmek, vitamin ve mineral eksikliklerini gidermek, sigaradan uzak durmak, bol su tüketmek ve uykuya dikkat etmek bağışıklık sistemine ek olarak yorgunluğu da önler” dedi. 

Beslenme yaşa ve cinsiyete göre olmalı

Bağışıklık sisteminin kişiden kişiye farklılık gösterebildiğine dikkat çeken Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, “Her yaşta ve dönemde enerji ve protein gereksinimleri farklılık gösterebildiği için kişiye özel beslenmek çok önemli. Büyüme ve gelişme çağında, gebelik-emzirme gibi dönemlerde protein ve kalsiyumun uygun miktarlarda alındığından emin olunmalı” diye konuştu. 

Yaş arttıkça gençlik dönemlerine göre metabolizma yavaşlayacağından kalori kısıtlamasının gerekebileceğini söyleyen Tuba Örnek, “Kadınların genel olarak yağ oranı erkeklerden daha fazladır. Bu nedenle erkeklerin metabolizmaları daha hızlı çalışır. Kadınların menopoz döneminde metabolizması biraz daha düşerken bu dönemde kalsiyum alımına da dikkat edilerek süt, yoğurt, peynir, yeşil yapraklı sebzeler tüketilmeli. Kalp hastalıkları ise erkeklerde daha sık rastlanıyor. Bu nedenle erkeklerin az yağlı, şekersiz, lifli ve dengeli beslenmeyle birlikte fiziksel aktivitelerini arttırmaları gerekiyor” dedi. 

Kronik hastalığı olanlar mevsim geçişlerinde enfeksiyonlara karşı dikkatli olmalı

Mevsim geçişlerinde en çok dikkat etmesi gereken hasta gruplarının başında kanser hastalarının geldiğini söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, “Bağışıklık sistemi zayıflayabilen kanser hastalarının mevsim geçişlerinde dikkat etmesi gerekir. Ayrıca diyabet hastalarını enfeksiyon, metabolik olarak sıkıntılı süreçlere sokabileceği için onların da dikkatli olması gerekir. Kanser, akciğer hastaları, astım hastaları, alerjik kişiler, diyabet hastaları enfeksiyon riskine açık oldukları için özellikle mevsim geçişlerinde daha çok etkilenebilirler” hatırlatmasında bulundu.

Jovanovic özgüvenimiz arttı

BAL Ligi 9. Grup Lideri Gölcükspor, SULTANBEYLİ MAÇI İÇİN İDDİALI HAZIRLANIYOR

Başkan Sezer Muhtarların Taleplerini Dinledi

TÜED Gölcük Şube Başkanı Ergun Şahin, “EMEKLİNİN ALIM GÜCÜ ERİYOR, ÇÖZÜM SEYYANEN ZAM VE ADİL BİR SİSTEMDİR”

Kızılay Gölcük, yardım çalışmalarını sürdürürken ormancıları unutmadı BARIŞ, “YEŞİL VATANIN NÖBETÇİLERİNE MİNNETTARIZ”

CHP Gölcük Kadın Kolları, Ağaçlandırma Günü’nde Doğaya Nefes Oldu ÇAM TOHUMLARI TOPRAKLA BULUŞTU

Cinemre: “Kasım ayında sanatseverlerle buluşmaya devam ediyoruz”

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinde YENİ BEYİN VE SİNİR CERRAHİSİ UZMANI GÖREVE BAŞLADI

Başiskele’nin İki Yeni Okulunda İlk Ders Zili Çaldı

Gonca’da bir umut hikâyesi de minik İpek’ten; 520 GRAMLA TUTUNDUĞU HAYATI GONCA’DA GELİŞİYOR

Büyükşehir’den diyabetli çocuklara moral dolu etkinlik

DEV EMEKLİ-SEN 1. Olağan Merkez Genel Kurulu Ankara’da Gerçekleştirildi KAYA, “EMEKLİNİN HAKKINI MUTLAKA ALACAĞIZ”

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinde ULUSAL TAMP TATBİKATI TANITIM TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

YKS’ye Hazırlanan Öğrencilere Soru Bankası Seti Desteği                         

Ayaz Halı, Şık ve Trend Modelleriyle Gölcük’te Göz Kamaştırıyor

Büyükşehir, Kartepe Çepni Caddesi’ni yeniliyor

İzmit Belediyesinden Çocuk Hakları Gününe özel tiyatro gösterisi

Yazıları silinen tabelalar yenilenmeyi bekliyor

Dilovası Millet Bahçesi dip köşe temizleniyor

6. İslami Dayanışma Oyunları’nda Kocaeli’ye 6 madalya; KAĞITSPOR, RİYAD’DAN MADALYA TAŞIYOR

Kocaeli’de manda sayısı Büyükşehir’in desteğiyle artıyor

Çayırova Belediyespor tam gaz

Dan Agyei, Sempozyumda İlgi Odağı Oldu

Kocaelispor'dan Vukovic açıklaması "3 transfer dönemi yasak söz konusu değildir" "ÖDEME VADESİNDE YAPILACAK"

Başkan Sezer, zehirlenen öğrencileri ziyaret etti

Barbaros Hayrettin’in Öğrencileri Modern Okullarına Kavuştu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden dev eğitim desteği BU YIL 30 BİN ÖĞRENCİ, 392 MİLYON TL ALACAK

Bat, “Kurslarımız engelli bireylerin hayatına dokunuyor”

Dijital çağın kalbi Kocaeli’de atacak

Büyükşehir’in hibeli tohumları toprakla buluştu

Yükleniyor

Atamız Değirmendere’de anıldı

Değirmendere sahiline yeni yaya geçiş köprüsü

Gölcük Belediyesi’nden Deliloğlu Caddesi’ne Hız Kesici Düzenlemesi

Kuruçeşme Camii Halıcı 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nda yeni dönem kayıtları devam ediyor SUCU: “ÇOCUKLARIMIZI HEM MANEVİ HEM SOSYAL YÖNDEN GELİŞTİRİYORUZ”

Değirmendere Kayık Çekek Yeri yoğun katılımla tanıtıldı GÖLCÜK’E DEĞER KATAN PROJE

Değirmendere’de 30 Ağustos Zafer Bayramı coşku ile kutlandı

Değirmendere Atatürk Mahallesi, 585 Ada Sitesi sakinlerinden anlamlı etkinlik ÇOCUKLARA HEM TEMİZLİK HEM GÜVENLİK BİLİNCİ KAZANDIRILDI

Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda Küptaş Tamiratı ile Zemin Yenilendi

Değirmendere'de Anlamlı Anma ET PİLAV VE LOKMA İKRAMIYLA DEPREM ŞEHİTLERİ YÂD EDİLDİ

Gölcük’te Kaldırım İşgallerine Zabıta Müdahalesi

Gölcük Kuyumcular Derneği Başkanı Ceyhun Gemici “ALTIN SADECE YATIRIM DEĞİL, AYNI ZAMANDA KALICI BİR DEĞERDİR”

KSO Başkanı Zeytinoğlu cari denge verilerini değerlendirdi

KSO Başkanı Zeytinoğlu sanayi üretim endeksini değerlendirdi

TÜED Gölcük Şube Başkanı Ergun Şahin “2000 SONRASI EMEKLİLERİN İNTİBAKI YAPILMALI”

KSO Başkanı Zeytinoğlu ekim ayı dış ticaret verilerini değerlendirdi

KSO Başkanı Zeytinoğlu ekim ayı enflasyon verilerini değerlendirdi

Gölcük Esnaf Kefalet’ten 10 Ayda 185 Milyon TL Kredi Desteği

Aydoğdu, “Altın hâlâ güvenli liman olma özelliğini koruyor”

KSO Başkanı Zeytinoğlu işgücü verileri ve kapasite kullanım oranlarını değerlendirdi

KSO Başkanı Zeytinoğlu bütçe gerçekleşmelerini değerlendirdi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7