Tarih: 21.11.2021 07:50

MHP İlçe Başkanı Bilal Çakır, ‘EMEKLİ HAKKINI ALMALI’

Facebook Twitter Linked-in

MHP İlçe Başkanı Bilal Çakır,

‘EMEKLİ HAKKINI ALMALI’

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkanı Bilal Çakır, emeklilikte yaşa takılanlar, emekli maaşı ve asgari ücret zammı bazı açıklamalarda bulundu.

Gölcük’te aşılama oranı her geçen gün artıyor’

Başkan Çakır, “İlçemizde koronavirüse karşı aşılama oranının her geçen gün arttığını görmekteyiz. Gerek bu hastalığa karşı koymamız, gerekse de önlemlerimizi alarak sağlığımızı korumamız için öncelikle aşımızı olmalı, dozlarımızı tamamlamalı, sonrasında da maske, mesafe ve temizlik kurallarına harfiyen uymalıyız. Gençlerimizin de aşıya olan ilgisini arttırmak adına onları doğru bir şekilde yönlendirmeli, ailelerimizin de aşıya güvenmesi gerekmektedir. Böylelikle hep birlikte bu hastalıktan kurtulabilir, daha sağlıklı yarınlara hep birlikte ulaşabiliriz” dedi.

‘Beklentimiz Asgari Ücretin 3 bin 400 liraya çıkartılması’

EYT’liler, Emekli Maaşları ve Asgari Ücret konularına da değinen MHP İlçe Başkanı Bilal Çakır, son olarak emeklilikte yaşa takılanlar, emekli maaşı ve asgari ücrete yapılacak zam hakkında  “Emeklilikte yaşa takılanları ilgilendiren çalışmalar, meclisimizde yürütülüyor. Muhtemelen beş konuda bir görüşme yapılmakta. Bu konuda benim düşüncem, muhtemelen kişilerin yaşına göre emeklilik haklarının verileceği yönünde. 40-45 yaşında emekli olma hakkı yerine 50’li yaşlarda emekliliğin sunulabilmesi adına bir düzenleme yapılıyor olabilir. Bu konuda çıkacak kararı da beklemekteyiz. Halkımızın beklediği bir diğer konu da emekli maaşı ile asgari ücrete yapılacak zam. Beklentimiz, emekli maaşlarına enflasyon oranında bir zam yapılması yönünde. Yine asgari ücretin de en az 3 bin 400 TL’ye kadar çıkarılabileceğini düşünmekteyiz. Bu konuda da hükümetin yaptığı çalışmalar sürüyor. Halkımızın beklentileri de karşılanacaktır’ diyerek açıklamalarını tamamladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —