10366,2%-0,04
40,35% 0,24
46,92% 0,49
4349,52% 0,54
6958,85% 0,87
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gölcük İlçe Başkanı Derya Çavdar, Ortadoğu’da artan savaşların bölgesel ve küresel barışı tehdit ettiğini belirterek Türkiye’nin diplomasi yoluyla barışı inşa etme kararlılığını vurguladı. Başkan Çavdar, “Ortadoğu’da barış, insanlık için zaruridir!” dedi.
“Ortadoğu’da kan dökülmeye devam ediyor”
MHP Gölcük İlçe Başkanı Derya Çavdar yaptığı açıklamada, “Daha Gazze’de ölenlerin kanı kurumamışken Ortadoğu’da birbiri ardına patlak veren savaşlar; barışa, insanlığa ve istikrara ağır darbe vurmaktadır. İsrail’in 13 Haziran’da İran’a başlattığı saldırılar, sadece bölgeyi değil tüm dünyayı kaosa sürüklemektedir. Emperyalizmin taşeronu haline gelen İsrail, saldırgan politikalarıyla barışa düşman, mazluma zulmün adıdır! Gazze’deki soykırım henüz hafızalardayken yeni bir savaşın fitilini ateşlemek insanlık suçu değil de nedir? Savaş değil barış, yıkım değil huzur kazanmalıdır.Türkiye diplomasiyle, barışı inşa etmekte kararlıdır. Bölgesel ateşin küresel felakete dönüşmemesi için her ülke sorumluluk üstlenmelidir!” dedi.
“Savaş değil barış kazanmalı”
Sözlerine devam eden Başkan Çavdar, G”enel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin son dönemde ortaya koyduğu “iç cephemizin tahkim edilmesi, milli birlik ve bütünlüğümüzün güçlendirilmesi; Terörsüz Türkiye” adımları esas itibariyle vahşi dünyaya karşı Türk Yüzyılı tasarımıdır. Hatırlanacak olursa ; “Önümüzdeki günlerde çok şey değişecektir, her şey değişecektir. Öyle gözüküyor… İnşallah Türkiye değişmez!” demişti Lider Bahçeli…Bölgemizdeki kan ve vahşet yoğunluğunun artacağını yıllar önceden gören Genel Başkanımız Alevi-Sünni Kardeşliği için yaptıkları, Terör Örgütüne içimizdeki Kürtlerden verilen sivil desteğin kesilmesi için ortaya koyduğu “Terörsüz Türkiye” görüşü vahşet çağına Türk’ün imzasıdır” dedi.
“MHP Gölcük İlçe Teşkilatı olarak sahadayız”
Başkan Çavdar son olarak açıklamasında, “Milliyetçi Hareket Partisi Gölcük İlçe Teşkilatı olarak bizlerde;Türk milletinin birliği, devletimizin bekası ve milli değerlerimizin yaşatılması uğruna gece gündüz demeden çalışıyoruz. Muhtarlara buluşup mahalle ve köylerimizin sorunlarını,yoğun katılımla gerçekleşen istişare toplantımızda dava arkadaşlarımızı, ziyaret ettiğimiz ve ziyaretimize gelen sivil toplum kuruluşlarının değerli üyelerini,esnaf gezilerimizde ve sokakta kıymetli hemşehrilerimizi dinliyor, ilçemizin her köşesinde buluşmaya ve çözüm üretmeye devam ediyoruz. Bununla beraber son aylarda partimize olan ilgi artış göstermiş, çok sayıda gönüldaşımız teşkilatımıza katılarak saflarımızı güçlendirmiştir. Yeni yılla beraber bini geçen yeni üyelerimiz inancımızı pekiştirmiş, yürüdüğümüz bu kutlu yolda bizlere güç vermiştir. Tüm dava arkadaşlarımız ; Bölgenin,İslam âleminin ve dünyanın yeniden dizayn edilmesine asla seyirci kalmayacaktır. İlçemizde mazluma karşı birliğimizi koruyacak , hemşehrilerimizin dertleriyle dertlenecek ,mutluluklarıyla sevincine ortak olmaya devam edecektir” diyerek açıklamalarını tamamladı.
Haber: Serap DURUKAN