Tarih: 30.08.2021 11:36

Millet İttifakı Atatürk Anıtı’na çelenk sunma programını gerçekleştirdi ATATÜRK VE SİLAH ARKADAŞLARINA MİNNETTARIZ

Facebook Twitter Linked-in

Millet İttifakı Atatürk Anıtı’na çelenk sunma programını gerçekleştirdi

ATATÜRK VE SİLAH ARKADAŞLARINA MİNNETTARIZ

30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle Millet İttifakı Gölcük İlçe başkanları Fikret Gürel, İsmail Aynacı ve parti yönetimleri ile partililer Gölcük Anıtpark’ta Atatürk Anıtına çelenk sunma programı düzenlediler.

Törene CHP İlçe Başkanı Fikret Gürel ve İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Aynacı ve yönetimlerinin  yanı sıra Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Başkanları ve yönetimleri, CHP İl Saymanı İsmet İşeri, ADD Gölcük Şube Başkanı Cemil Özbaş, Belediye Meclis Üyeleri ile partililer katılım gösterdi. 

Çelenklerini sundular

Anıtpark’ta düzenlene tören ilk olarak CHP İlçe Başkanı Fikret Gürel ve İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Aynacı’nın Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Çelenk sunma törenin ardından bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal Marşımızın okunması ile tören devam etti.   törende ilk konuşmayı CHP İlçe Başkanı Fikret Gürel gerçekleştirdi. Gürel yaptığı konuşmasında, “ Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığında, 26 Ağustos 1922 Cumartesi günü başlayan Büyük Taarruz, 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da ulaşılan zaferle tamamlanmış, Başkomutan Mustafa Kemal’in, kazanılan zaferi 1 Eylül 1922 tarihli telgrafıyla Türk Milletine “Garp cephesinde 26 Ağustos’ta  başlayan taarruzumuz Afyonkarahisar, Altuntaş, Dumlupınar arasında büyük bir meydan muharebesi halinde beş gün beş gece devam etmiştir. TBMM ana unsurları akıllara dehşet verecek katiyetle imha edildi.” sözleriyle duyurmuştur” dedi.

Gürel, “Atatürk’ün kimsesizlerin kimsesi olarak nitelendirdiği Cumhuriyetimizi demokratikleştireceğiz”

Başkan Gürel sözlerinin devamında, “Ülkesini düşmanlardan kurtarmış bir kahraman olarak Ankara’ya geri dönen Mustafa Kemal’in, 4 Ekim 1922’de TBMM kürsüsüne çıkarak bir yıl içinde kuracağı Cumhuriyetin yol haritasına ilişkin bir konuşma yapmış, Atatürk’ün, “Bugün artık Misak-ı Milli’nin çizdiği sınırlar içinde, mutlu, rahat ve hür yaşamak için her ne gerekse, bunların hepsini elde edeceğiz. Düşman elleriyle viran olmuş ve milletimiz tarafından her köşesini kurtarmak için seve seve can verilmiş ve çocuklarımızın karıyla sulanmış olan yurdumuzun ufkunda artık barışın tatlı güneşi gecikmeyecektir.” ifadelerini kullanmıştır. Mustafa Kemal için 30 Ağustos, askeri bir zafer olmanın da ötesinde ‘Kayıtsız şartsız milletin olacak egemenliğe’ aralanan tarihi bir dönüm noktasıdır. Bu nedenledir ki tüm cumhuriyetçilerin ve demokratların, herkes için adalet ve huzur talep edenlerin, ülkemizin içinden geçtiği bu karanlık dönemde, ‘vazgeçtim’ deme lüksü yoktur. Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti ülküsünü savunacak, Atatürk’ün kimsesizlerin kimsesi olarak nitelendirdiği Cumhuriyetimizi demokratikleştireceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, başta 30 Ağustos Zaferi’ni kazanan ve büyük dehasıyla ülkemizin geleceğine ışık tutan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmetle anıyor, gazilerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.  30 Ağustos Zafer Bayramımız Kutlu Olsun ” dedi.

Aynacı, “Milli bayramlarımıza sahip çıkmalıyız”

İYİ Parti İlçe başkanı İsmail Aynacı ise yaptığı konuşmasında, “ Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı. Kurtuluşumuzun resmi ve yazılı imzasını attığımız gündür. Yaşadığımız günlerde malum Afganistan’da bir iş savaş ve ABD’nin terk etmesi söz konusudur. Bugün 30 Ağustos. Biz 30 Ağustos’ta kuruluşta Cumhuriyet değerlerine ne kadar sahip çıkmamız gerektiğini bugün kendimiz bir daha görmekteyiz. Eğer bir uçağın kanadında ve tekerleğinde asılmak istemiyorsak Mustafa Kemal’in ve silah arkadaşlarının  kurduğu 30 Ağustos’ta Dumlupınar’da ki kanların bedellerin ne olduğunu bugün bir kez daha anlamalıyız. Bunun için tekrar milli bayramlarımıza sahip çıkmalıyız. Yine eskisi gibi duruşumuza yakışan bir şekilde kutlamalıyız. İnşallah daha güzel bayram kutlamalarında burada birlikte olmayı diliyorum. hepinizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın tekrar kutluyorum” dedi.

Tören fotoğraf çekimi ile sona erdi

Millet İttifakı CHP ve İYİ Parti ilçe yönetimleri tarafından Anıtpark’ta düzenlenen çelenk sunma töreni ilçe başkanlarının konuşmalarının ardından toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —