Tarih: 01.12.2023 13:49

Milli Gururumuz TCG Anadolu’ya ziyaretçi akını

Facebook Twitter Linked-in

Milli Gururumuz TCG Anadolu’ya ziyaretçi akını

Türkiye’nin en büyük savaş gemisi, yerli ve milli üretim TCG Anadolu, Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel İzmit Körfezi’nde ziyarete açıldı.


Vali Seddar Yavuz, şehit yakınları ve gazilerle birlikte dünyanın ilk SİHA gemisi TCG Anadolu’ya İzmit Vapur İskelesi’nden deniz araçlarıyla geçiş yaptılar. 
Donanma Komutanı Koramiral Kadir Yıldız ve tören mangası tarafından karşılandıktan sonra Gemi Kaptanı Deniz Kurmay Albay Nadir Kılınç rehberliğinde ve eşliğinde gemiyi gezerek incelemelerde bulundular.


Şehitlerimizin emanetleri ve Gazilerimizle birlikte Türkiye’nin en büyük savaş gemisi, dünyanın da ilk SİHA gemisi olan yerli ve milli üretim TCG Anadolu’yu gezen, gemi ve donanımları hakkında bilgiler alan Vali Yavuz, herkesi bu gurura yakından şahit olmaya davet etti.

Milli Gururumuza yoğun ilgi


Donanmamızın Amiral Gemisi 6 Aralığa Kadar İzmit Körfezi’nde  Vali Yavuz, ziyaret sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda milli gururumuz olan TCG Anadolu’nun ilimize uğramasından duyduğu mutluluğu belirterek: “Donanmamızın amiral gemisi TCG Anadolu bugün İzmit’te ve Kocaelili kardeşlerimizin ziyaretine açıldı. Öncelikle şunu ifade etmem gerekir ki ilk gezdiğimde de bugün de gözlerim yaşardı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve donanmamızın gelmiş olduğu seviyeyi görmekten büyük memnuniyet ve mutluluk duydum. Bu onur ve mutluluğun Kocaelili kardeşlerimiz ile paylaşılması vesilesiyle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Devletimizin tüm kademelerinde ki yetkililerine ve Donanma Komutanımıza şükranlarımı sunuyorum. Bugün ilk ziyaretimizi şehitlerimizin emanetleri ve gazilerimiz ile birlikte yaptık. Onlarla beraber bu onuru ve gururu yaşadık. Bütün Kocaelili kardeşlerimi 6 Aralık Çarşamba günü akşam 18.00’e kadar İzmit Körfezimizde demir atan milli gururumuz TCG Anadolu’yu ziyaret etmeye, bu onuru ve gururu yaşamaya davet ediyorum.” dedi.

Vali Yavuz’dan katılım sağlayan herkese teşekkür


Türkiye Cumhuriyeti olarak daha iyilerini daha güzellerini daha güçlülerini yapacak güç ve kudrete sahip olduğumuza vurgu yapan Vali Yavuz, TCG Anadolu gibi diğer milli ve yerli üretimlerimizin Türkiye Yüzyılının bir göstergesi olduğunu belirterek son derece anlamlı olan bu programın hazırlanmasında emeği ve katkısı olan herkese teşekkür etti. 
Milli gururumuz TCG Anadolu’yu ziyaret etmek üzere Kocaeli Büyükşehir Belediyesince kurulan çadırlarda sıralarını bekleyen vatandaşlarımızı da ziyaret ederek milli ve yerli gemimiz hakkında bilgiler veren Vali Yavuz, davete icabet ederek gurura ortak olmaya gelen herkese teşekkür etti. 

Önemli isimler katılım sağladı


Vali Yavuz’a ziyaretleri sırasında Deniz Eğitim-Öğretim ve Garnizon Komutanı Tümamiral Erhan Aydın, Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Ali Tuna Baysal, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Soydabaş, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan, İzmit Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Murat Bozkurt, Türkiye Harp Malulü Gazi Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kocaeli Şube Başkanı Şaban Arlı, şehit yakınları ve gaziler eşlik etti.

İzmit Körfezi’nde 6 Aralık Çarşamba günü akşam saat 18.00’e kadar vatandaşlarımızın ziyaretine açık olacak TCG Anadolu’ya ziyaretler, İzmit Vapur İskelesinden deniz araçlarıyla gerçekleştirilmektedir. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —