Tarih: 03.07.2022 13:43

Milli Yol Partisi İlçe Başkanı Abdullah Kanpara, ‘ASGARİ ÜCRETE YAPILAN ZAM ORANI KABUL EDİLEMEZ’

Facebook Twitter Linked-in

Milli Yol Partisi Gölcük İlçe Başkanı Abdullah Kanpara, asgari ücrete yapılan zam oranını eleştirerek, bu zammın vatandaşların derdine derman olamayacağını belirterek, ‘Ülkemiz ekonomisinde geldiğimiz noktada asgari ücrete yapılan zam oranı kabul edilemez bir orandır. Ülkemizi yönetenler asgari ücretle kaç gün yaşayabilir’ dedi.

‘Halkla nasıl kopuk olduklarının göstergesi’

Başkan Kanpara yaptığı açıklamada şunları söyledi: ‘Kendi açıkladığı 6.391.00 TL açlık sınırının altında bir rakama imza atan TÜRK-İŞ ve bunu kabul eden bütün sendikalar halkla nasıl kopuk olduğunu bir kez daha herkese göstermiştir. Açlığın ve yoksulluğun sorumlusu, sermaye yanlısı AKP+MHP iktidarı kadar bu duruma destek veren sarı sendikalardır.’

‘Bu maaşla gelsin geçinsinlerde görelim’

Açıklamalarını sürdüren Başkan Kanpara, ‘Bugün geldiğimiz noktada geçinmek imkansız hale gelmiştir. Açlık sınırının 6 bin 300 lira, yoksulluk sınırının 20 bin olduğu bir ülkede asgari ücretliye 5 bin 500 lira verilmesi kabul edilemez. Bu maaşla gelsin geçinsinlerde görelim. Ülkemizi yönetenler ve sendikalar halkımızdan koptuklarını bir kez daha göstermiştir’ dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —