Tarih: 04.10.2019 14:42

‘Minareler eğri dünyanın en doğrularıdır’

Facebook Twitter Linked-in

İlçemizin sevilen esnaflarından Osman Ay, 1- 7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutladığını belirterek, ‘Minareler eğri dünyanın en doğrularıdır’ dedi.

Camilerimizi din görevlilerimizden ayrı düşünmek mümkün değildir

Ay, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: ‘Camiler ve din görevlilerinin değerini ve önemini anlatmak için 1986 yılında camiler haftası kutlanmaya başlanmıştır. Camilerimizi din görevlilerimizden ayrı düşünmek mümkün değildir. Çünkü günün beş vaktinde camide bulunan hatta zamanlarının çoğunu camide geçiren din görevlilerimiz  cami ile içice olmuşlar adeta cami ile özdeş kesmişlerdir. Sadece camiye gelen cemaatle yetinmemiş görev yaptıkları yerlerdeki hastalar çocuklar yetimler öksüzler fakirlere de yakın ilgi göstermiş onların dertleriyle yakından ilgilenmişlerdir. Bu nedenledir ki toplumda din ve sosyal hizmet gönüllüleri olarak çalışan Din Görevlilerimize gereken önemin verilmesi birlik ve beraberliğimizin sembolü olan camilerimizin fonksiyonlarını ferdi ve toplumsal hayatımızdaki yeri ve önemini daha iyi ortaya koyabilmek yeni yetişen nesillerimiz üzerinde cami ve mescitler hakkında kalıcı izler bırakabilmek amacıyla 1-7 Ekim tarihleri Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlanmaktadır’ dedi.

‘Caminin güzelliği sadeliğinde süsü ise cemaattedir’

Ay, son olarak, ‘Bir kimse evine gelene nasıl ikramda bulunursa Allah ta evine camiye gelene özel ikramda bulunur…Camiler nefsin ezildiği  ve şeytani güçlerin ruh ve mana karşısında mağlup düştüğü bir muharebe meydanıdır’ dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —