Tarih: 14.01.2019 08:48

Minik eller turşu kurdu

Facebook Twitter Linked-in

Minik eller turşu kurdu

Değirmendere Cumhuriyet Mahallesi’nde hizmet veren Mini Yaşam Kreş ve Gündüz Bakım Evi öğrencileri, serbest etkinlik faaliyetleri kapsamında turşu kurdular.

Turşular evlerine gönderildi

Değirmendere Cumhuriyet Mahallesi’nde hizmet veren Mini Yaşam Kreş ve Gündüz Bakım Evi Yıldızlar ve Şirinler Sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Beyza Türengül, Neslihan Ergül ve Tülay Özak eşliğinde kış aylarının vazgeçilmezleri arasında olan lahana ve havuçtan oluşan turşu kurdular. Minik ellerin cam kavanozlara kurdukları turşular aileleri ile birlikte yemeleri için evlerine gönderildi.

Turşu kurarken çok keyifli dakikalar geçirdiler

Yapılan etkinlik hakkında bilgi veren öğretmenler, çocukların bu tür etkinlikler ile daha keyifli anlar yaşadığı belirterek, ” Mini Yaşam Kreş ve Gündüz Bakım Evi  olarak öğrencilerimize sosyal ve kültürel anlamda eğitimler vermeye devam ediyoruz. Tüm önemli gün ve haftalarda yaptığımız etkinliklerin yanı sıra bu tür etkinlikler ile öğrencilerimize sıra dışı günler yaşatmak istiyoruz. Bugünde minik öğrencilerimiz ile kış aylarının vazgeçilmez lezzeti olan turşu kurmayı öğrettik. Öğrencilerimiz ile turşu kurarken çok keyifli dakikalar geçirdik. Hazırladığımız turşuları öğrencilerimiz aileleri ile birlikte yemeleri için evlerine gönderdik. Ailelerini şimdiden afiyet olsun” dediler.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —