Tarih: 22.01.2024 15:09

Minik öğrenciler Toprak Dede ve Yaprak Dedelerini en güzel şekilde andı

Facebook Twitter Linked-in

Minik öğrenciler Toprak Dede ve Yaprak Dedelerini en güzel şekilde andı

TEMA Vakfı Gölcük Temsilcileri, minik öğrenciler ile birlikte TEMA Vakfı Kurucuları Toprak Dede Hayrettin Karaca ve Yaprak Dede Ali Nihat Gökyiğit’i ölüm yıldönümlerinde en güzel şekilde andılar.

Katılım yoğun oldu

Şirinköy’de bulunan Hayrettin Karaca ve Ali Nihat Gökyiğit Korusu’nda düzenlenen anma törenine TEMA Vakfı Gölcük Temsilcisi Melahat Aşıkoğlu ve Tema görevlileri Şevkiye Uğur, İlkay Küçük, Ayşegül Ardıç, Ferdaniye Öztürkler, Emin Aşıkoğlu, Hakan Çetiner, Düzağaç Anaokulu Öğretmeni Sevin Erdoğan, Şirinköy Anaokulu Müdür Yardımcısı Hanife Ofli, ve öğretmenler Zehra Kaya Baysal, Fatma Taşkın, İhsaniye Fidanlık ilkokulu sınıf Öğretmeni Nergis Temur,  Şehit Bülent Albayrak Anaokulu öğretmenleri Seçil Esen veSelma Salman ile öğrenciler katıldı.

Minik öğrenciler önemli bilgiler aldı

Anma töreninde öğretmenleri ve TEMA temsilcileri eşliğinde Koruyu gezen öğrenciler TEMA Vakfı Kurucuları Toprak dede Hayrettin Karaca ve Yaprak Dede Ali Nihat Gökyiğit hakkında bilgi aldılar. Daha sonrasında program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile devam etti.

Aşıkoğlu, “Onların mücadelelerini devam ettirmek için hep bir aradayız’’

TEMA Vakfı Gölcük Temsilcisi Melahat Aşıkoğlu günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, “Doğanın korunması için örnek bir mücadele sergileyen, Anadolu’yu köy köy gezerek Türkiye’nin doğasına ve Erozyon tehlikesine dikkat çeken TEMA Vakfı Kurucuları Onursal Başkanı Toprak Dedemiz Hayrettin Karaca 20 Ocak 2020’de Yaprak Dedemiz Ali Nihat Gökyiğit 25 Ocak 2023’te aramızdan ayrıldılar. Toprak ve Yaprak Dedemiz, Toprak sevgisini gençlik yıllarında başlayan ve hayatını bu sevgiyi koruyup tüm nesillere aktarmaya adamışlardır. “Yaşamak istiyorsan yaşatacaksın” sloganıyla birçok gence ve çevreciye ilham kaynağı olan Toprak ve Yaprak dedemiz, toprağın, suyun, yeşilin bitkilerin korunması adına gerçekleştirdiği projelerle insanların bilinçlendirilmesinde önemli rol oynadılar. Uğruna hayatları boyunca mücadele ettikleri toprağa kavuşmalarının yıldönümünde onların mücadelelerini devam ettirmek için hep bir aradayız. Saygı ve özlemle anıyoruz” dedi.

Minik öğrenciler şiirlerini okudu

TEMA Vakfı Gölcük Temsilcisi Melahat Aşıkoğlu’nun konuşmasını ardından İhsaniye Fidanlık İlkokulu öğrencileri günün anlam ve önemini belirten şiirlerini okudu. Ardından Şehit Bülent Albayrak Anaokulu öğrencileri TEMA Marşı’nıokudular. Program günün anısına çekilen fotoğrafların ardından sona erdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —