Tarih: 16.12.2021 13:02

Minik öğrencilerden Yerli Malı Haftası etkinliği

Facebook Twitter Linked-in

Minik öğrencilerden Yerli Malı Haftası etkinliği

Gölcük Özel Ana Kucağı Kreş ve Gündüz Bakım Evi’nde öğrenciler 12-18 Aralık tarihleri arası kutlanan Yerli Malı Haftası münasebetiyle bir etkinlik düzenlendi.

Öğretmenleri Esra Bilir ve Şebnem Şenol tarafından organize edildi

Gölcük’ün en kaliteli eğitim yuvalarından birisi olan Gölcük Özel Ana Kucağı Kreş ve Gündüz Bakım Evi öğrencileri Öğretmenleri Esra Bilir ve Şebnem Şenol tarafından organize edilen Tutum Yatırım ve Yerli Malı Haftasını kutladı.

Türkiye’de üretilen meyve ve sebzeleri tanıttılar

Öğrenciler Tutum Yatırım ve Yerli Malı Haftasının önemini yaşayarak öğrendiler. Minik öğrenciler yerli üretilen ürünleri daha yakından tanırken ayrıca aileleri tarafından hazırlanan yiyecek ve içecekleri arkadaşları ile paylaşmanın mutluluğunu yaşadı. Gölcük Özel Ana Kucağı Kreş ve Gündüz Bakım Evi Öğretmenleri Esra Bilir ve Şebnem Şenol tarafından organize edilen etkinlikte öğrenciler ayrıca Türkiye’de üretilen meyve ve sebzeleri tanıttılar.

Öğrencilere tutumlu olmanın önemi anlatıldı

Öğrencilerine bu önemli haftada yerli üretimin ve yerli malların kullanımının önemini aktaran öğretmenler  yaptıkları etkinlik hakkında da şu bilgileri verdiler. Anaokulu öğretmenleri Bilir ve Şenol yaptıkları açıklamada, “Bir insan tutumlu davranma alışkanlığını küçük yaşlardan itibaren kazanır. Tutumlu davranış alışkanlığını kazandıktan sonra bunu hayat boyunca başarıyla uygular. Okul dönemlerinde zamanı bile tasarruflu, yani dengeli kullanmayı öğrenen çocuklar bu alışkanlıklarını ömürleri boyunca bırakmazlar. Bu yüzden bir insana küçüklükten itibaren tasarruf eğitiminin verilmesi ve bu alışkanlığın kazandırılması gerekir. Tutumlu olmak, insanın para ve eşya gibi değerli maddeleri kullanırken kendi ihtiyacı kadarını kullanıp aşırıya kaçmaması anlamına gelir. Bizlerde bu sebeple siz çocuklarımıza bunu aşılmaya çalışıyoruz. Yedi bölgemizin ürünlerinin sergilendiği stantlar kurularak siz öğrencilerimizde farkındalık oluşturarak yerli ürünlerimizi kullanmaya teşvik ediyoruz” dediler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —