Tarih: 10.02.2019 14:02

Miniklere cinsel taciz uyarıları ve eğitimi OYUNLA ANLATILDI

Facebook Twitter Linked-in

Miniklere cinsel taciz uyarıları ve eğitimi

OYUNLA ANLATILDI

Son zamanlarda ülkemizde özellikle küçük çocuklara karşı artan cinsel istismar ve tacizlere dikkat çekmek için Değirmendere Özel Mini Yaşam Kreş ve Gündüz Bakımevi’nde minik öğrencilere Mahremiyet Eğitimimin Önemi adlı tiyatro oyunu ile mahremiyet eğitimi verildi.

Tiyatro oyununda oyuncak bebek kullanıldı

Değirmendere Cumhuriyet Mahallesi’nde hizmet vermekte olan Özel Mini Yaşam Kreş ve Gündüz Bakımevi, öğrencilerine çok önemli bir konuda eğitim verdi. Son zamanlarda artan cinsel istismar ve taciz olaylarına dikkat çekmek isteyen Özel Mini Yaşam Kreş ve Gündüz Bakımevi öğretmenleri minik öğrencilerine Mahremiyet Eğitimimin Önemi adlı tiyatro oyunu ile öğrencilerine mahremiyet eğitim verdi. Kurum öğretmenlerinden Tülay Özak ve Drama Öğretmeni Murat Kaya’nın birlikte hazırladıkları oyun ile minik öğrencilerine eğlenceli bir şekilde mahremiyet eğitimi verdiler. Oyuncak bebek kullanılarak verilen eğitimde minik öğrenciler hem öğrendiler hem de eğlendiler.

Hem öğrendiler hem de eğlendiler

Okul yönetimi olarak eğitici değerlere önem verdiklerini ifade eden Özel Mini Yaşam Kreş ve Gündüz Bakımevi Kuruluş Müdüresi Derya Öztürk vermiş oldukları eğitim hakkında bilgi vererek, “Özel Mini Yaşam Kreş ve Gündüz Bakımevi olarak ülkemizde son zamanlarda özellikle küçük çocuklara karşı artan cinsel istismar ve tacizlere dikkat çekmek istedik. Bu bağlamda da öğrencilerimize mahremiyet eğitimi vermeye karar verdik. Kurumumuz öğretmenlerinden Tülay Özak ve Murat Kaya’nın birlikte hazırlamış oldukları Mahremiyet Eğitimin Önemi adlı bir tiyatro oyununu sergilediler. Tiyatro oyunumuzda kullanılan bebek ile minik öğrencilerimizi hem eğlendirirken hem de onların anlayabileceği şekilde bir eğitim vermek istedik. Biz tiyatro oyunu sırasında öğrencilerimiz ile hem çok eğlendik. Okul yönetimi olarak bu tür önemli eğitici değerlere önem veriyoruz ve bu tür eğitimlerimiz devam edecek” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —