Tarih: 17.02.2023 18:51

‘Miraç Gecemizi dualarımızla ve ibadetle idrak edelim’

Facebook Twitter Linked-in

Gölcüklü Esnaf Osman Ay Miraç Kandili münasebetiyle ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına Polar, atkı, şapka ve çeşitli ikramlarda bulundu. Ay, ‘Bu mübarek geceyi dualarımız ve ibadetlerimizle idrak edelim’ dedi.

‘EY GÜZELLER GÜZELİ BİZLERİ BU MİRAÇ KANDİLİNİN HATIRINA AFFEYLE’

Osman Ay, yaptığı açıklamada şunları söyledi: ‘Mekke’de müşriklerin Müslümanlara uyguladıkları zulüm ve şiddet tahammül sınırlarını aşmıştı. Müslümanlar üç yıl boyunca her türlü insanı ve ticari ilişkiyi ortadan kaldıran büyük bir boykota maruz bırakılmışlardı .Boykotun sona erdiği günlerde Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) önce kendisini daima destekleyen amcası Ebu Talib’i sonrada çok sevdiği hanımı HZ.Hatice’yi kaybetmişti. Hüznün gönülleri kuşattığı ümitlerin tükenme noktasına geldiği bugünlerde Yüce Allah habibi Muhammed Mustafa’yı (S.A.V.) huzuruna kabul ederek İsrâ ve Miraç ile şereflendirdi. Miraç; rahmet ve hikmet dolu bu gecede Peygamberimizin Mescid-i Aksa’dan göklere yükselip Yüce Allah’tan vahiy almasıdır. Miraç’ın hediyesi Allah’a ortak koşmayan kimselerin günahlarının bağışlanacağı ve sonunda cennete girecekleri müjdesidir’ dedi.

‘TÜM DERTLİLERE RAHMET OLSUN TÜM ALEMLERE’

Ay, açıklamalarının devamında, ‘Miraç’ın bir diğer hediyesi ise Amenerrasulü  diye başlayan Bakara Süresinin son iki ayetidir. Her gün yatsı namazından sonra bu ayetler okunur iman dile getirilir.  Miraç Cenab-ı Hakk’tan gelen davete icabet ederek kulluğun gereklerini yerine getirerek her adımda O’na   yükselmektir. Miraç maddeden uzaklaşarak manaya ulaşmak; Fani olandan vazgeçip baki olana yönelmektir. Masumsa dua et Rabbine imrensin Melekler haline, rüzgar getirsin muştuları Aminler tamamlasın, duaları çare olsun Miraç. Tüm dertlilere rahmet olsun tüm Alemlere.’

‘BU GECE İHSAN GECESİ’

Ay, son olarak, ‘İlâhi esintilerin kalpleri okşadığı bir anın bir asra bedel olduğu bu gece duâlarda birleşmek dileğiyle …Kandilinizi en içten dileklerimle kutlarım Peygamber Efendimizin bu kutlu yolculuğu sevgi saygı hoşgörü sağduyu iyi niyet kalplere güzellik serpilen bir gün olması dileğiyle Miraç Kandiliniz hayırlı olsun. Allah gönlünüzden geçen her duayı hakkınızda hayırlı ise kabul etsin inşallah. Dağlara taşlara kar yağmur beklerken yüreklere ateş düştü. Biz aciziz, biz çaresisiz, bu soğukta dışarıda olanlara enkaz altında kalanlara yardım et Allah’ım! Allah’ım ülkemizde yaşanan bu deprem için bize yardım et, göçük altında kalanların sağ salim kurtulmasını nasip et, yardım ekiplerinin işlerini kolaylaştır, bu soğukta depremle mücadele eden kim varsa sen velisi, vekili ol. Bizleri doğal afetlerden muhafaza eyle’ diyerek açıklamalarını tamamladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —