Tarih: 21.03.2020 15:29

‘MİRAÇ KANDİLİMİZ TÜM İSLAM ALEMİNE HAYIRLI OLSUN’

Facebook Twitter Linked-in

Gölcüklü Esnaf Osman Ay,  Miraç Kandili münasebetiyle markete gelen müşterilerine 30  Kutu çikolatalı gofret hediye etti.

Ay, ‘Miraç İslam inancında peygamber Muhammed’in (s.a.v.)’in göğe yükselmesi hadisesi aslen yükseğe çıkma anlamına gelen söz Arapça uruc merdiven kökünden gelir. Yolculuk yapmak anlamındaki fiilin türevi olan ve gece yolculuğu anlamında kullanılan İsra dini terminolojide Muhammed.in geceleyin Mekke deki Mescid-i Haram’dan Burak adı verilen binek üzerinde Kudüs.teki Mescid.i Aksa.ya götürülmesini Miraç ise göğe yükselmesini ifade eder.Dolayısıyla İsra ve Miraç olarak da anılır. Miraç gecesini peygamberimizin kutlu yürüyüşü anlam ve önemi bir kez daha hatırlamak için idrak edilen bir gecedir.  Değerli kardeşlerim; Recep ayının 27.inci gecesidir. Miraç Müslümanlar bu gecede Hz.Muhammed.in Mekke deki Mescid-i Haram’dan Kudüs teki Mescid-i Aksa’ya gütürüldüğüne oradan da gökleri aşarak Cebrail’in bile giremediği Sidretül Münteha’yı geçerek Allah katına ulaştığına inanılır.Bu olaya Miraç ya da göğe çıkış denir. Beş vakit namaz Miraç gecesinde farz kılındı.Allah.a şirk koşmayanların cennete gireceği müjdesi verildi ve Miraç gecesinde Amenerrasulü diye başlayan Bakara Suresinin son iki ayeti indirildi.Ayrıca bu gece Allah Hz.Muhammed (S.A.V.)’e insanın yaşama hakkını şeref ve haysiyetini korumayı toplumun huzur ve güvenini sağlamayı amaçlayan on iki emir vahyetti. Miraç olayı dönüşü Rasuli Ekrem’in Allah dan ümmetine getirdiği hediye namazdır.Namazı hakkıyla kılanlar manen Miraç etmiş gibidirler.O halde fırsatı ganimet bilelim hayatın her safhasında ve hele böyle mübarek gecelerde daha çok salih ameller yapmaya gayret edelim. Değerli Kardeşlerim: Namaz müminin miracıdır.Mü.minin Allah ile yaptığı bir mülakattır.Dolayısıyla namaz ibadetini bu şuurla sanki Allah.ı görüyormuş gibi uyanık bir ruh hali ile yapmak gerekir.Sonuç olarak;Allah sonsuz kudrete sahiptir.Kainat.ta olan her şey onun tasarrufundadır. O’nun yüce kudreti karşısında hiç bir zorluk ve güçlük tasavvur olunamaz.Gerçek Mü’minler olarak O’nun yüce kudretine sığınalım rahmet ve hidayetini dileyelim Hatemül Enbiya olan Hz Muhammed s.a.v .in gönderdiği yoldan giderek Yüce Rabbimizin rızasını kazanalım.’

Ay, ‘Değerli Kardeşlerim bu mübarek gecelerin yüzü suyu hürmetine Rabbim Bütün Afetlerden belalardan musibetlerden Koronavirüsü gibi hastalıklardan tüm ümmeti muhammedi korusun Lütfen ülkemizin yaşadığı bu sıkıntılı süreçte temizlik kurallarına da riayet edelim.Yüce Peygamberimiz ise;temizliği imanın yarısı olarak tavsif buyurmuşlar,rızkın bollaşmasına Allah.un rızasının kazanılmasına vesile saymışlardır. Büyük Türk Hükümdarı Kanuni Sultan Süleyman der ki; olmaya devlet cihanda,bir nefes sıhhat gibi. Değerli Kardeşlerim:o halde ;Allah.un bize en büyük nimeti olan sıhhatimizi koruyalım .Dinimizin de dünyamızın da sağlıklı olmamıza bağlı bulunduğunu unutmayalım.Beden sıhhatinin başı olan temizliğe çok önem verelim.insan hayatının kıymetini bilelim ve ona kıymayalım.sağlığın temel şartlarından olan dengeli beslenmeye de dikkat edelim.Bilelim ki ;fert sağlığı millet sağlığıdır.Sıhhatli millet güçlü millettir.millet sağlığında hizmet eden müesseselere yardımcı olalım’ dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —