Tarih: 04.07.2023 14:27

Mobil Işıklar Mevkii’nde yaya geçidini kullanmayanlar HAYATLARINI TEHLİKEYE ATIYOR

Facebook Twitter Linked-in

Mobil Işıklar Mevkii’nde yaya geçidini kullanmayanlar

HAYATLARINI TEHLİKEYE ATIYOR

İlçemizin en işlek kavşaklarından olan Mobil Mevkii’nde yaya geçidinin kullanmak yerine yolun ortasından karşıya geçmeye çalışan vatandaşlar hayatlarını tehlikeye atmaya devam ediyor.

Mobil Mevkii’nde geçtiğimiz yıllarda yeni trafik düzeni yapılmış ve yaya geçidi 50 metre ileriye alınmıştı. Yapılan bu yeni düzenlemeye rağmen bazı vatandaşlar yaya geçidini kullanmak yerine hayatlarını tehlikeye atarak yolun orta kısmından karşıya geçmeye devam ediyor. Kendi hayatlarını tehlikeye attıkları gibi sürücüleri de zor durumda bırakan duyarsız yaya vatandaşlar hayatlarını hiçe saymaya devam ediyor.

Hem kendi canlarını hem de trafikte ki araçları tehlikeye atıyorlar

İlçemizin en büyük sıkıntılarından biri olan D -130 kara yolu Mobil mevkiinde 50 metre ileride ki yaya yolunu kullanmayan vatandaşlar, hem kendi canlarını hem de araç sürücülerini hiçe saymaya devam ediyor. Son zamanlarda sık sık kazaların yaşandığı Mobil ışıkları Mevkiinde yaya geçidi yerine yolun ortasından geçmeye çalışan yayalar hem kendi canlarını hem de trafikte ki araçları tehlikeye atıyor.

Ölümlü kazalarda vazgeçirtmedi

Mobil Mevkii’nde bazı yayalar kendilerine ait olan yaya geçidi yerine yolun ortasından geçerek resmen canlarını hiçe sayıyorlar. Birçok vatandaş ölümle burun buruna kaldığı yolda geçtiğimiz yıllarda da yaya geçidi yerinde yolun ortasından geçmeye çalışan birçok kişiye araba çarpmış hatta bir vatandaşımız hayatını kaybetmiş  olmasına rağmen bu durum değişmiyor. Bu tehlikeli davranıştan vazgeçmeyen yayalar gün içinde yaya geçidi yerine yolun orta kısmından geçmeye devam ediyor.

Trafiği de olumsuz etkiliyorlar

Son zamanlarda Mobil ışıkları mevkiinde sık sık yaşanan kazalarda yayaları bu alışkanlıklarından vazgeçirtmeye yetmedi.  Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri tarafından da uyarıların yapıldığı bölge için duyarlı vatandaşlar daha geniş kapsamlı önlemlerin alınmasını istediler.   Kurallara uymaya vatandaşlardan büyük sıkıntı çektiğini belirten araç sürücüleri ise:“ Yaya geçidi olmayan yerden geçerek  birde ışıklara aldırış etmeyen vatandaşlar bizleri zor durumda bırakıyor. Yayaya çarpmamak için aracını yavaşlatmak zorunda kalan sürücü arkadan akıcı gelen trafiğin olumsuz şekilde etkilemesine neden oluyor. Yaya yolunu vatandaşlarımızın önce kendi güvenlikleri sonra da araç güvenlikleri açısından daha güvenli olduğu için yayaların daha dikkatli ve duyarlı olmalarını istiyoruz” dediler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —