Tarih: 25.10.2020 12:16

Müftü Öztel, ‘Mevlid-i Nebi haftası kutlu olsun’

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük İlçe müftüsü İlyas Öztel,  Hz. Peygamberin kutlu doğumu bu yıl da 26 Ekim-01 Kasım 2020 tarihleri arası Mevlid-i Nebi Haftası olarak kutlanacağını açıklayarak, Mevlid-i Nebi Haftamız kutlu olsun” dedi.

“Mevlid-i Nebi Haftası’nın bu yıl ki teması “Hz. Peygamber ve Çocuk” olarak belirlendi”

Gölcük İlçe müftüsü İlyas Öztel yaptığı açıklamada, “ Ülkemizde çeyrek asırdır kutlanan ve kamuoyunda büyük bir hüsnü kabul gören Hz. Peygamberin kutlu doğumu bu yıl da 26 Ekim – 01 Kasım 2020 tarihleri arası Mevlid-i Nebi Haftası olarak kutlanacaktır.        2020 yılı  Mevlid-i Nebi Haftası’nın bu yıl ki teması “Hz. Peygamber ve Çocuk” olarak belirlenmiştir. Göz aydınlığımız ve geleceğimiz olan çocuklarımıza alemlere rahmet olarak gönderilen server-i kainat olan Hz. Peygamberimizin gözünden bakabilmek için İlçemizde birtakım etkinlikler düzenlenecektir.   Çocuk aileye Allah tarafından bahşedilmiş nimetlerin en sevimlisidir. Çocuk evin bereketi, hayatın neşesi ve ailenin umududur. Anne ve babanın geleceğe eser bırakma, adını yaşatma, neslini sürdürme dileğidir. Kur’an’ın ifadesiyle ‘göz aydınlığı’ emanetlerin en hassası, varlığı ve yokluğu ile imtihan vesilesidir” dedi.

“Çocuğa verilen emek, aslında toplumun geleceğine yapılan yatırımdır”

Öztel sözlerinin devamında,  “Aile için olduğu kadar toplum için de her çocuk bir değerdir. Hakları, ihtiyaçları, yetenekleri ve potansiyeli ile her çocuk toplumun geleceğini inşa edecek yapı taşı olarak özenle korunmalı ve yetiştirilmelidir. Unutulmamalıdır ki çocuğa verilen emek, aslında toplumun geleceğine yapılan yatırımdır. Günümüz dünyasında maalesef pek çok çocuk, barınma, beslenme, sağlık, eğitim gibi en temel haklarından mahrum kalmakta; taşıyamayacakları bedensel ve duygusal yükler altında ezilmektedir. İnsanlığın geleceği olan çocuklar, zulüm ve vahşetin, savaş ve şiddetin karanlığında yok olmaktadır. Terör örgütleri tarafından körpe dimağları zehirlenerek kalem tutacak ellerine silah verilmektedir. Diğer taraftan hak ettiği ilgi, eğitim ve desteği bulamayan çocuklar zararlı alışkanlıklara adım atabilmekte; eğlendirirken zehirleyen, sahte zaferlerle saatlerce meşgul eden bağımlılıklara maruz kalabilmektedir” dedi.

“Çocuklarımıza söylemden ziyade eylemlerimizle örnek olmalıyız”

Müftü Öztel son olarak, “Alemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz (s.a.s.) çocukları anlama, eğitme ve onları geleceğe hazırlama konusunda da en güzel rehberimizdir. Nezaketli bir eş, müşfik bir baba ve sevecen bir dede olan Peygamberimiz (s.a.s.), kendi çocukları ve torunlarıyla özel olarak ilgilenmiş, aynı şekilde sahabe-i kiramın çocuklarına ihtimam göstermiştir. Onların bedensel gelişiminin yanında ahlaken mükemmel hale gelmeleri için eğitim ve terbiyelerine öncelik vermiştir. Her şeyden önce çocukları bir birey ve şahsiyet olarak kabul eden ve onlara değer veren Peygamberimiz (s.a.s.) sevgiyi, şefkati, merhameti ve hoşgörüyü çocuk eğitiminin en temel unsuru olarak vaz etmiştir. Çocuklara yönelik samimiyet, güven ve zarafet temelli bir iletişim dili geliştirmek zorundayız. Çocuklarımıza söylemden ziyade eylemlerimizle örnek olmalıyız. Hz. Peygamberimiz bir hadislerinde; “Her doğan çocuk İslam fıtratı üzere doğar. Anne-Babası onu Yahudi, Hristiyan veya müşrik olarak yetiştirir.” buyurmuşlardır. Çocuklarımızın iyi beslenmesi, kılık-kıyafeti ve üst-baş temizliği çok önemlidir. Ancak çok daha önemli olan bir başka konu çocuklarımızın manevi dünyasıdır. Bunu şekillendirmek ebeveynin görevleri arasındadır. Madde ve mana her ikisi bir arada olmalıdır. Bizim iyi donanımlı güzel ve sağlam eğitim almış, ahlaklı, dürüst, doğru, saygılı, sevgi dolu, büyüğünü küçüğünü tanıyan, kutsallarına saygılı, vatanını milletini seven, bayrağına ve devletine karşı görevlerini bilen şuurlu nesillere ihtiyacımız vardır. Hafta içerisinde Corona virüs tedbirlerini de göz önünde bulundurarak cami, Kur’an kursu ve sosyal medya ağırlıklı etkinliklerimiz olacaktır. Bütün kardeşlerimizi bu etkinliklere katılmaya davet ediyoruz. Cenab-ı Hak Mevlid-i Nebi Haftamızı mübarek eylesin. Hz. Peygamberin şefaatine vesile kılsın inşallah” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —