Tarih: 07.04.2022 12:12

Necati Çelik Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Yeşim Akdeniz’den

Facebook Twitter Linked-in

Necati Çelik Devlet Hastanesi  Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Yeşim Akdeniz’den

KOLEREKTAL KANSER HAKKINDA MERAK EDİLENLER

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinde görevli Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Yeşim Akdeniz, kolerektal (kalın bağırsak) kanseri konusunda dikkat edilmesi gerekenler konusunda önemli bilgiler verdi.

Ülkemizde görülen ilk 5 kanser türünden biri olan  kolerektal ( kalın bağırsak) kanseri hakkında önemli bilgiler veren Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi  Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Yeşim Akdeniz, hastalığın tanı, belirti, tedavi ve risk faktörleri ile ilgili çeşitli bilgilendirmelerde bulundu.

Ülkemizde görülen ilk 5 kanser türünden biri

Hastalığın tanı, belirti, tedavi ve risk faktörleri ile ilgili çeşitli bilgilendirmelerde bulunan Dr. Akdeniz önemli bilgiler verdi. Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Yeşim Akdeniz, “Kolerektal (kalın bağırsak) kanseri;  Türkiye kanser insidansı, erkeklerde dünya insidansının üzerinde seyrederken kadınlarda bir miktar daha düşüktür. Avrupa Birliği ülkeleri ve Amerika gibi gelişmişlik düzeyi yüksek olan ülkelere göre kanser açısından hem kadınlarda hem de erkeklerde daha düşük bir hızda olduğu görülmektedir. Ülkemizde görülen ilk 5 kanser türünün dünyadaki ve diğer gelişmiş ülkelerdeki örüntü ile benzerlikler gösterdiği görülmektedir. Erkeklerde trakea, bronş ve akciğer kanseri, kadınlarda ise meme kanseri en sık görülen kanser türleridir” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —