Tarih: 05.04.2021 11:20

Necati Çelik Devlet Hastanesi’nde AKUT BÖBREK YETMEZLİĞİ EĞİTİMİ

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinde Acil servise yeni başlayan hekimlere “Akut Böbrek Yetmezliği düşünülen hastalarda yaklaşım, muayene, örnek vaka sunumu ve konsültasyon notları” hakkında uyum eğitimi verildi.

Karşılaşabilecekleri sorunlar paylaşılarak çözüm önerileri aktarıldı

Nefroloji Uzmanı Uz. Dr. Eda Altun tarafında Acil servise başvuran Akut Böbrek Yetmezliği düşünülen hastalara acil yaklaşım, muayene, örnek vaka sunumu, konsültasyon ve hastaneye yatış konularında bilgiler paylaşıldı. Acil servise başvuran hastalarda; “Akut böbrek yetmezliği ve kriterleri , akut böbrek hasarı, Prerenal hasar, hepotorenal hasar nedenleri ve belirtileri…” gibi şikayetlerde hekimlerin tanı ve tedavi süreçlerinde izleyecekleri yollar hakkında bilgi verildi. Karşılaşabilecekleri sorunlar paylaşılarak çözüm önerileri aktarıldı.

Bu tür bilgilendirme toplantıları devam edecek

Yapılan toplantı ile ilgili olarak Hastane Başhekimi Uz. Dr. Sertan Acar; Acilde çalışan pratisyen hekimlere yönelik, Uzman hekimlerimiz tarafından yapılan bilgilendirme ve uyum toplantıları için çok teşekkür ettiğini belirterek bu tür bilgilendirme toplantıların devam edeceğini, belirtti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —