Tarih: 12.04.2023 10:50

Necati Çelik Personeline TAMP ve HAP eğitimi verildi

Facebook Twitter Linked-in

Necati Çelik Personeline TAMP ve HAP eğitimi verildi

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Personellerine; TAMP( Türkiye afet planlama eğitimi) ve Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP) Eğitimi toplantı salonunda yapıldı.

Eğitim; İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi çalışanı Selahattin Çakır tarafından HAP Hazırlama Kılavuzunun tanıtımı yapılarak, HAP Yönetmeliği ile ilgili bilgiler ve TAMP ( Türkiye afet planlama eğitimi) olarak verildi. Afetlere hazırlıklı olma, iş ile ev yaşamında dikkat edilmesi ve alınması gereken tüm önlemler anlatıldı.

Çakır, ‘Afete hazırlıklı olmak büyük önem taşımaktadır’

Eğitim toplantısında konuşan İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi çalışanı Selahattin Çakır; Kocaeli’nin deprem kuşağında bir il olduğunu hatırlatarak yıkıcı depremlerin ve büyük acıların yaşandığı ilimizde bu tip eğitimlerin çok daha önemli olduğunu ifade etti. Afet anlarında yapılacak çalışmaları bilmenin ve buna hazırlıklı olmanın büyük önem taşıdığını belirtti.

Acar, ‘Bu planlamaların kâğıt üstünde kalması bir şey ifade etmez’

Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Sertan Acar yapılan eğitim ile ilgili, “Koordinasyona yönelik toplantılar ve eğitimler önemli. Bu sayede olabilecek afet ve acil durumlara daha hazırlıklı oluyoruz. 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş depremleri de gösterdi ki bu gibi durumlara yönelik planlama yapılarak tatbikatlar başarılı bir şekilde gerçekleşirse herkes ne yapacağını bilir. Bu da afet ve acil durumlarda çabuk toparlanma ve olayı kontrol altına alma noktasında avantaj sağlar. Bu planlamaların kâğıt üstünde kalması bir şey ifade etmez. Yapılacak işlerin hayata geçirilmesi ve işlevsel hale gelmesi, olabilecek durumları daha az kayıpla ve daha çabuk atlatmamızı sağlar” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —