Tarih: 01.01.2023 10:18

Necati Çelik’te 2022 yılının Son Gebe Okulu Eğitimi verildi

Facebook Twitter Linked-in

Yıl boyunca vermiş oldukları eğitimler ile takdir toplayan Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinde 2022 yılının son Gebe okulu eğitimi verildi. 6 seans verilen eğitimlerin sonunda anne adaylarına sertifikaları verildi.

Eğitimler ücretsiz veriliyor

Anne adayları için yıl boyunca belirli aralıklarla verilen Gebe Okulu’na ilgi oldukça yoğun oluyor. Ücretsiz olarak gebe okulunda Anne adayları; Kadın Doğum Polikliniklerinden ya da B blok 2. Katta bulunan kadın doğum servisine başvurarak Gebe okulu eğitimlerine kayıt yaptırabiliyorlar. Gebe okuluna katılmak için onay veren bütün gebeler ücretsiz başvurabilirler.

Eğitimlerle, bilinçli ve kendine güvenen anne adayları doğuma hazır oluyor

Program dahilinde anne adaylarına; Gebelikte günlük yaşam, beslenme ve nutrisyonel destek, Gebelik Egzersizleri, Nefes egzersizleri başlıkları altında eğitimler verilmektedir. Aylık dönemler şeklinde ve toplamda 6 seansta tamamlanarak verilen bu eğitimlerin ardından gebelere sertifikaları takdim edilerek Gebe Okulundan mezun oluyorlar. Böylece bilinçli ve kendine güvenen anne adayları doğuma hazır oluyor.

Anne adayları eğitimlerden oldukça memnun

Gebe okulu programı ile katılımcıların doğum ile ilgili önyargılarının ve korkularının azaltılması, anne adaylarının bebek bakımı konusunda bilinçlendirilmesi ve sağlıklı bebeklerin yetiştirilmesi hedefleniyor.Eğitime katılan gebeler; Aldıkları eğitimler sayesinde gebelik sürecini psikolojik ve fizyolojik olarak daha rahat geçirdiklerini, doğum sonrasında da bebeğine daha faydalı olabileceklerini düşündüklerini dile getirdiler.

Acar, “Bu çalışmada amaç anne adaylarımızı en güzel ve mutlu bir şekilde doğuma hazırlamaktır”

Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Sertan Acar; “Bu çalışmada amaç anne adaylarımızı en güzel ve mutlu bir şekilde doğuma hazırlamak, anne adaylarına hamilelik ve doğum sürecinde yardımcı olmak ve bilmedikleri konularda kafalarına takılan sorulara cevap bulabilecekleri eğitim ortamını oluşturmak. Gebeliğin oluşumu, gebelikte oluşabilecek sorunlar, doğum yöntemleri ve normal doğumun önemi hakkında anne adaylarımızı bilinçlendireceğiz. Ayrıca doğum öncesi ve doğum sonrası beslenme bebek bakımı ve beslenmesi, anne sütünün önemi, lohusalık süreci gibi konuların da yine eğitim süresince üzerinde duruluyor. Gebe Okulu’nun amacı hamilelik ve doğum sürecinde annenin; doğum sonrasında ise bebeğin ve yine annenin huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir dönem geçirmelerini sağlamak” şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —