Tarih: 08.12.2023 11:43

Necati Çelik’te 33. Dönem Diyabet Okulu MEZUNLARINI VERDİ

Facebook Twitter Linked-in

Necati Çelik’te 33. Dönem Diyabet Okulu

MEZUNLARINI VERDİ

Verdiği eğitimlerle takdir toplayan Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi diyabet hastalarına yönelik verdiği eğitimlerin bir yenisini daha tamamladı. Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Diyabet Okulu 33. Dönem mezunlarını verdi.

Mezuniyet mutluluğu yaşandı

Diyabet hastalarının ve hasta yakınlarının bilgilendirilmesi, eğitilmesi amacıyla verilen eğitimin sonunda katılımcılar mezuniyet mutluluğu yaşadı. Mezuniyet Sertifika Törenine Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcısı Filiz Karaosmanoğlu, Diyabet Hemşiresi Sevcan Egüz Kahraman ve Diyabet Okulu katılımcıları katıldı.

Acar, “Tüm diyabetlilerimize ve halkımıza sağlıklı bir yaşam diliyorum”

Konu ile ilgili açıklama yapan Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Sertan Acar; “Yapılan araştırmalarda, diyabette hasta eğitimi olmadığı zaman, diyabete bağlı gelişen hastalıkların dört kat daha fazla ortaya çıktığını göstermektedir” dedi. Diyabet okulunda verilen eğitimlerin amacı diyabetli bireylerde sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite ve egzersiz alışkanlığı kazandırmak, diyabette ilaç ve insülin kullanımını en doğru şekilde uygulamalarını sağlamak olduğunu söyleyen Acar “Dâhilîye Uzmanı, Diyabet Hemşiresi, Diyetisyen ve Psikologlardan oluşan ekibimiz tarafından verilen eğitimlere, tüm diyabetli bireyler ve yakınları katılabilirler. Tüm diyabetlilerimize ve halkımıza sağlıklı bir yaşam diliyorum” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —