Tarih: 24.10.2022 13:40

Necati Çelik’te Meme Kanseri Farkındalık Ayında ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE BİLGİLENDİRME YAPILDI

Facebook Twitter Linked-in

Necati Çelik’te Meme Kanseri Farkındalık Ayında

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE BİLGİLENDİRME YAPILDI

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinde Stajyer olarak çalışan Kocaeli Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik bölümü öğrencilerine 01-31ekim meme kanseri farkındalık ayı olması nedeni ile bilgilendirme eğitimi verildi.

Eğitim oldukça verimli geçti

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinde stajyer olarak çalışan Kocaeli Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik bölümü öğrencilerine 01-31 Ekim meme kanseri farkındalık ayı olması nedeni ile Kanser Kayıt Hemşiresi Gülay Karataş ve Öğrenci Staj Koordinatörü Semra Gürbüz’ün düzenlediği “Kendi Kendine Meme Muayenesi (KKMM) neden önemlidir ve nasıl yapılır?, Kanser nedir? Kansere neden olabilecek etkenler? Kanserden korunma yolları, Meme Kanseri nedir?, Ücretsiz tarama merkezleri” vb. konularda eğitim verildi. Oldukça verimli geçen eğitimlere devam edilecek. Ekim ayı boyunca meme kanseri ile ilgili çeşitli etkinliklere hastanede devam ediyor.

Erken teşhis hayat kurtarır

Konu Hakkında konuşan Hastane Başhekimi Uz. Dr. Sertan Acar; “Erken evrelerde tespit edilen meme kanserlerinin hem tedavileri daha başarılı olmakta hem de yaşam kalitesi önemli ölçüde artmaktadır. Bu sebeple, yürütülen toplum tabanlı taramalar yolu ile kadınlarımızın olası bir kanser gelişimi durumunda kanser gelişim sürecini erken evrede, henüz klinik bulgular ortaya çıkmadan önce tespit etmek ve kadınlarda meme kanserine bağlı ölüm hızını düşürmek mümkün olabilmektedir” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —