9167,58%0,98
38,54% 0,33
43,62% 0,20
4016,84% 0,33
6526,84% 0,67
Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi yetkilileri aşırı sıcak havadan en çok etkilenen kişileri paylaşarak, bu gruba giren vatandaşların mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamasını tavsiye etti.
Kavurucu sıcaklar yeniden kapımızda
Ülkemizin büyük bir kısmı Afrika’dan gelen kavurucu sıcakların etkisine girmeye hazırlanıyor. Geçtiğimiz hafta Perşembe ve Cuma günleri ilimizde ve ilçemizde hava sıcaklıkları 38 dereceye kadar çıkmış, rutubetle birlikte hissedilen sıcaklık 40 derecenin üzerine çıkmıştı. Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi yetkilileri yaptığı paylaşımla aşırı sıcak havalardan etkilenen kişilerin mecbur kalmadıkça dışarıya çıkmamaları konusunda uyarılarda bulundu.
‘O kişiler mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamalı’
Yapılan paylaşımda; ‘Aşırı Sıcak Havadan En Çok Etkilenen Kişiler; Kronik hastalığı olanlar, 65 ve üstü yaştakiler, Dört yaşından küçük çocuklar, Obeziteden etkilenenler ve Gebeler. Özellikle bu gruplardaki kişiler, aşırı sıcak havada çok mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamalıdır’ denildi.