Tarih: 17.04.2024 15:15

Necmi Kandemir Emlak Piyasasını değerlendirdi ‘YÜKSEK FAİZ EV SATIŞLARINI OLUMSUZ ETKİLİYOR’

Facebook Twitter Linked-in

Necmi Kandemir Emlak Piyasasını değerlendirdi

‘YÜKSEK FAİZ EV SATIŞLARINI OLUMSUZ ETKİLİYOR’

Önceki dönem Gölcük Emlakçılar Derneği Başkanı, Kandemir Emlak Sahibi Necmi Kandemir, emlak piyasası hakkında bilgilendirmede bulundu. Kandemir, ‘Faizlerin yüksek olması ev satışlarını olumsuz etkiliyor’ dedi.

‘Vatandaş kredi çekmekte zorlanıyor’

Kandemir, açıklamasında şunları söyledi: ‘Faizlerin yükselmesi ile birlikte kredilerdeki faiz oranları da arttı. Hal böyle olunca kredi almak daha da zorlaştı. Faizlerin yüksek olması ne yazık ki ev satışlarını olumsuz etkiliyor. Satılık ev fiyatları son dönemde biraz daha yükselmiş durumda. Ev fiyatlarındaki artış satışların durgun olmasına neden olmakta’ dedi.

‘Kiralık ev piyasası daha fazla tercih ediliyor’

Gölcük’te kiralık ev piyasasının daha canlı olduğunu söyleyen Kandemir Emlak Sahibi Necmi Kandemir, açıklamalarına şu sözlerle devam etti: ‘Satılık ev piyasası artan faiz oranları ve kredi faizleri yüzünden bir süre daha durgun gidecektir. Bu süreçte elinde yüksek miktarda nakit ya da döviz bulunduran kişiler ev alabilmekte. Gölcük özeline baktığımızda gelinen bu noktada kiralık evler daha fazla tercih ediliyor. Kiralık piyasasında da artışların olduğunu görmekteyiz. Önümüzdeki süreçte kredi faizlerinin düşmesi, nakit akışının sağlanması ile satılık ev piyasasının artış göstereceğini düşünmekteyim’ dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —