Tarih: 08.11.2021 12:28

Nusrat Mayın Gemisi’nin hikayesi film oluyor CİHAT GÜNDOĞDU DESTEK VERECEK

Facebook Twitter Linked-in

Nusrat Mayın Gemisi’nin hikayesi film oluyor

CİHAT GÜNDOĞDU DESTEK VERECEK

Çanakkale’ye 30 Ekim 1914 tarihinde gelen ve burada kahramanlık destanı yazan Nusrat Mayın Gemisi’nin hikayesini film oluyor. Filmin 2023 yılında vizyona girmesi planlanıyor.

Filmin yönetmenliğini Can Ulkay üstlenecek

Birinci Dünya Savaşı sırasında Çanakkale’de savaşın kaderini ve tüm dünya tarihini değiştiren Nusrat mayın gemisinin destansı mücadelesi beyazperdeye taşınıyor. Filmin yönetmenliğini Ayla ve Müslüm gibi yapıtlarıyla tanınan Türk sinemasının başarılı ismi Can Ulkay üstlenecek. Yapımcı Sertuğ Alptekin tarafından hazırlıklarına on dokuz ay önce başlanan Film, Türk sinema tarihinin Hollywood standartlarında çekilecek ilk filmi olacak.

Nusrat Komutanı Yüzbaşı İsmail Hakkı Bey’in torunu Cihat Gündoğdu çalışmalara destek veriyor

2023’te vizyona girmesi planlanan filmin hedefi tüm dallarda Oscar adaylığı olacak. Tüm dünyada aynı gün vizyona girecek olan film vizyona girmeden önce Cannes Film Festivali’nde de gösterilecek. Nusrat’ın Komutanı Yüzbaşı İsmail Hakkı Bey’in torunu Cihat Gündoğdu ve Baş çarkçısısı Ön Yüzbaşı Ali Yaşar Bey’in torunu Atilla Denizalp de çalışmalara destek verecek.

Kahramanlık destanı yazmıştı

Birinci Dünya Savaşı sırasında İtilaf Devletleri’nin Osmanlı İmparatorluğu’nu yok etmek için zamanın en büyük, o güne kadar tarihinde hiç yenilgi almamış bir donanmayla saldırdığı Çanakkale Boğazı’nda Nusrat mayın gemisi, Tophaneli Yüzbaşı İsmail Hakkı Bey komutasında dünya tarihini değiştirmişti. 1915 yılının 7 Mart’ı 8 Mart’a bağlayan gecesi, Çanakkale’nin Erenköy bölgesindeki Karanlık Koy’a kıyıya paralel olarak 26 mayın döşeyen Nusrat, Çanakkale’yi geçilmez yapan ilk hamleyi gerçekleştirmişti. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —