Tarih: 12.12.2022 13:08

Nüzhetiye de Engelsiz Yaşam Köyü kuruluyor HAYAL GERÇEĞE DÖNÜŞÜYOR

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük’ün Nüzhetiye Mahallesi’nde uzun süredir hayalleri süsleyen Engelsiz Yaşam Köyü Projesi gerçeğe dönüşüyor.

+1 Farkla Gölcük Down Sendromlular Derneği Başkanı Belgin Abanoz’un ‘Hayalim’ dediği proje olan ‘Yaşam Köyü’ Projesi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın eşi Doç. Dr. Figen Büyükakın’ın onayı ile Nüzhetiye’de hayat buluyor.

Proje Nüzhetiye de var olacak

Her yaştan zihinsel engelli ve otizmli birey, 7 dönümlük alanda kurulacak olan Yaşam Köyü ile hem özel eğitim, rehabilitasyon hizmeti alacak hem de istihdama katılacak. Sosyal hayatın içinde daha fazla yer alacak özel bireylerimiz proje kapsamında, atölyelerde el becerilerini geliştirecek, tarım yapacak yani üretecek işte bu özel proje Gölcük’ün, şirin köyü Nüzhetiye’de var olacak.

Arazi Müftülük tarafından tahsis edildi

Diyanet’e ait olan 7 dönümlük arazi ve içerisinde bulunan yaşam alanı Gölcük Müftülüğü tarafından tahsis edildi.

Figen Büyükakın projenin başlangıcını Nüzhetiye’den verdi

Proje alanı Nüzhetiye’nin merkezinde 7 dönüm arazi içerisinde bulunan, içerisinde Osmanlı döneminin tarihi havasını yansıtan, Gölcük’ün en eski Camisinin de bulunduğu, buram buram tarih kokan, çevresinin 150 yıllık ağaçlarla sarılı olduğu göreni kendisine hayran bırakacak o yer için Kocaeli’de değil, Türkiye’de parmakla gösterilecek ve örnek alınacak, gurur duyulacak muhteşem proje hayata geçiyor. Doç. Dr. Figen Büyükakın, bu özel projenin startını Nüzhetiye’den verdi.

Özel bireyler proje ile adeta hayat bulacak

Nüzhetiye’de şehrin gürültüsü ve trafiğinden uzakta sakin, huzurlu ve yeşil bir çevrede konumlanmış, özel bireylerin hareket özgürlüğünü kısıtlamayan, bağımsız bir şekilde hayata katılımlarını sağlamak için, en önemlisi mutlu olmaları için, üretebilmeleri için herkesi heyecanlandıran bir yaşam kuruluyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —