Tarih: 10.12.2021 13:49

İnsan Hakları Günü Kazıklı Kervansaray’da kutlandı

Facebook Twitter Linked-in

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında Kavaklı Şehit Onbaşı Adem Başoğlu Ortaokulu tarafından Gölcük Kazıklı Kervansaray Kültür Merkezi’nde program düzenledi. İlgi ile izlenen program oratoryosu Türkçe öğretmeni Aylin Tırpan tarafından yazıldı .Türkçe öğretmeni Aylin Tırpan ve Emel Özışıklı tarafından çalıştırılıp sahnelenen oratoryo çok ilgi gördü. Programa katılım yoğun olurken öğrencilerin sunduğu program büyük beğeni aldı.

Programa katılım yoğun oldu

Gölcük Şehit Onbaşı Adem Başoğlu Ortaokulu tarafından Gölcük Belediyesi Kazıklı Kervansaray Kültür Yapısında bugün 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü münasebetiyle  düzenlenen programa Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert, AK Parti İlçe Başkanı Çetin Seymen, kaymakamlık daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı. Programda ilk olarak bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı’mız okundu.

“İnsan haklarının günümüzün bir buluşu, yeni bir icadı gibi sunulması da doğru değildir”

Programda açılış konuşmasını Gölcük Şehit Onbaşı Adem Başoğlu Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Mustafa Alemdar, bir konuşma yaptı. Alemdar, konuşmasında ” İnsan  Hakları  Evrensel Beyannamesinin Birleşmiş Milletler genel Kuruluna kabulünün 73. Yıl dönümü kutlamak için bugün bir araya geldik. İnsan hakları insanların diline, dinine, ırkına. Cinsiyetine, milliyetine sosyal statüsüne ve rengine bakılmaksızın sadece insan oldukları için kendilerine tanınan hakların genel adıdır. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 10 Aralık 1948 yılında İnsan Hakları Evrensel Bildirisini kabul etmiştir. 10 Aralık ile başlayan hafta Birleşmiş Milletlere üye ülkelerde İnsan Hakları Haftası olarak kutlanır. İnsan Hakları Evrensel Bildirisi, insan hakları konusuna tam bir tanım amaçlayarak hazırlanmıştır. Esas amaç, bu tanıma uyan insan haklarının hiçbir tereddüde meydan vermeden uygulanmasıdır.  Yeryüzünde insan hakları alanında verilen mücadele insanlık tarihi kadar eskidir. Dolayısıyla insan haklarının günümüzün bir buluşu, yeni bir icadı gibi sunulması da doğru değildir. Yeryüzünde insanların aradığı ve gerçekleşmesini istediği en önde gelen değerlerin başında adalet ve eşitlik gelmektedir. Geçmişten günümüze insan haklarının ortaya çıkışı ve ilk belgeleri altısında Peygamberimizin insan, aile toplum ve bütün insanlığı içine alacak şekilde hak ve özgürlükleri ifade eniği Veda Hutbesi ile başlamış ve İnsanı yaşat ki devlet yaşasın şiarıyla hareket eden medeniyetimizle şekillenmiştir.   Yunus Emre’nin ilahi bir aşkla söylediği “Yaratanı severim, Yaratandan ötürü” sözüyle seven, sevilen, insan haklarına, temel hak ve özgürlüklere, fikir ve vicdan hürriyetine saygı duyan hoşgörülü bir anlayışın dünyaya hakim olması temennisiyle İnsan hakları ve Demokrasi  haftamızı kutluyorum” dedi.

Öğrencilerin sunduğu oratoryo ayakta alkışlandı

Konuşmanın ardından şiirlerin okunduğu programda, yine okul öğrencileri tarafından 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü ile ilgili olarak bir oratoryo düzenledi. Öğrencilerin sunduğu oratoryo, alkışlarla izlendi. Programın sonunda ise 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında yapılan resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri, sırası ile Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert ve AK Parti İlçe Başkanı Çetin Seymen tarafından verildi. Program, ödül töreni sonrasında çekilen anı fotoğrafı ile son buldu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —