Tarih: 30.06.2019 12:48

Okullar kapandı, kitap okuma oranı arttı

Facebook Twitter Linked-in

Tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de 2018-2019 Eğitim & Öğretim yılı sona erdi. Uzun bir yaz tatili dönemine giren öğrenciler kadar aileleri de yaz tatiline girdi. Yaz tatiline giren öğrenciler ve ailelerin büyük bir kısmı yaz tatilini kitap okuyarak geçiriyorlar.  

Okuma oranı 2019 yılının yaz ayında artış gösterdi

İlçemizde her geçen yıl belli oranlarla artan okuma oranı geçen seneye oranla az olsa da bu senede yaz aylarının gelmesi ve oluların kapanması ile birlikte artış gösterdi. Okulların tatile girmesi ile birlikte öğrenciler kitapçıların yolunu tuttu. İlçemiz de uzun yıllardır hizmet veren Hakikat Teknik Kırtasiye ve Kitabevi’nde görev yapan Bekir Kalabalık ilçemizdeki kitap alma ve okuma oranı hakkında bilgi verdi.

Kitaplar yaş gruplarına göre tercih ediliyor

Hakikat Kırtasiye’de görev yapan Tarık Kalabalık,“ Gölcük’te okuma oranı gün geçtikçe artıyor. Özellikle okulların kapanması ile birlikte yaz tatilini kitap okuyarak geçirmek isteyen öğrenciler kendi yaş gruplarına göre kitap seçiyorlar. İlkokul düzeyindeki öğrenciler kendilerine uygun çıkarttığımız ya da öğretmenlerinin tavsiye ettiği tatil kitap setlerini tercih ediyorlar. Birinci sınıfa başlayacak olan öğrencilere okul öncesi eğitim seti öneriyoruz. Birinci sınıfı bitirmiş olan öğrencilere de okumalarını pekiştirmeleri adına hikaye kitaplarını öneriyoruz. Ortaokul ve lise düzeyinde ki öğrenciler ise kendi yaş grubuna göre romanlar tercih ediyor. Aileler ise daha çok gündemde olan kitapları tercih ediyorlar” dedi.

Sınav dönemi bittiği için test kitaplarına ilgi azaldı

Kalabalık sözlerinin devamında, “ Öğrencilerin dışında Gölcük’te özel bir okuyucu kitlelerimiz var ve kendi alanlarında kitapları tercih ediyorlar. 2018-2019 eğitim öğretim döneminde test kitaplarına yoğun bir ilgi vardı. Okullar kapanması ve sınavların bitmesiyle birlikte test kitaplarına ilgi biraz azalmış durumda. Tabi yaz aylarını kitap okuyarak geçiren öğrenciler kadar dönem tekrarı yapmak isteyen öğrenciler de var ” dedi.

Sipariş ile kitap getiriliyor

Kalabalık son olarak, “Hakikat Kırtasiye olarak okuyucu kitlemize değer veriyoruz ve tüm isteklerini yerine getirmeye çalışıyoruz. Her ne kadar kitap konusunda zengin yelpazemiz olsa da bazı kitapları müşterilerimiz bulamıyor. Bu türlü durumlarla karşılaştığımız zaman istenilen kitabı sipariş üzerine 1 günde getirtip sahibine teslim ediyoruz ve bu hizmetimiz için de ekstra hiçbir ücret talep etmiyoruz” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —