Tarih: 21.04.2022 13:23

OKUMA SANATI 6. YAŞINA HATIRA ORMANI İLE ‘MERHABA’ DEDİ

Facebook Twitter Linked-in

OKUMA SANATI 6. YAŞINA HATIRA ORMANI İLE ‘MERHABA’ DEDİ

Okuma Sanatı gelecek nesillere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak adına ihtiyacı olan  devlet okullarına kitap ve kütüphane desteği vermeyi sürdürüyor. 6. yıla merhaba derken toplamda 76 okula kütüphane desteği vermiş, 500 bin’in üzerine kitap toplamış ve 60’ın üzerinde kitap söyleşisi yapmıştır.

‘Bir ülkenin en güzel zenginlik kaynağı ormanlarıdır’

Çocuklara, doğaya ve ülkesine olan borcunu en etkili şekilde ödemeye çalışan kulüp “Okuma Sanatı Hatıra Ormanı” kurulması ile ilgili çalışmalarını da sonlandırmış bulunuyor. Bu  noktada Zengin izolasyon firması, marketing departmanının açılış  töreninde çiçek ve çelenk yerine Okuma Sanatı Hatıra Ormanı için fidan bağışında bulunulmasını teşvik ederek projeye büyük katkı sağlamıştır. Projenin tahmin edilenden daha büyük bir alana kurulmasına vesile olmuşlardır. Bir ülkenin en güzel zenginlik kaynağı ormanlarıdır. Milli servet olan ormanlarımıza bir yenisini daha eklemek adına sürdürmüş oldukları bu anlamlı projenin haklı gururunu yaşadıklarını belirten kulüp destek veren Zengin İzolasyon firmasına ve fidan bağışında bulunan tüm bağışçılara teşekkürlerini iletti.

‘Bir ulusun uygarlık düzeyi, üzerinde yaşadığı toprakları ağaçlandırmasıyla ölçülür’

Orman Bölge Müdürlüğü ile işbirliği çerçevesinde 23.000 ağacın bulunduğu toplamda 210 dönümlük bir arazi üzerinde Eski İstanbul yolu Kaşıkçı sapağı mevkiinde bulunan Hatıra Ormanı açılışını 18 Nisan Pazartesi Saat 14:00’te gerçekleştirdi.  Açılış,  Okuma Sanatı Kulübü kurucusu Tülay Yanıkoğlu Yazıcı ve kulüp asil üyelerinden; Ayşegül Babacan, Esra Ağyar, Evra Zeren, Özlem Çelik, Sena Zeren, Gamze Sapancı, Seviye Zeren, Selma Kahraman, Şennur Zengin ile Okuma sanatı destekçileri ve Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerinin katılımı ile gerçekleşti. Bir ulusun uygarlık düzeyi, üzerinde yaşadığı toprakları ağaçlandırmasıyla ölçülür diyen kulüp yönetimi bu doğrultuda çalışmalarına devam edeceklerini belirtti. Okuyan, anlayan ve sorgulayan nesillerin yetişmesi için yürüttükleri bu sosyal sorumluluk projesini coşkuyla en yukarıya taşımak için hız kesmeden çalışmalarına devam edeceklerini belirttiler.

       Okuma Sanatı Kulübü’nün misyonunu birkaç cümle ile özetlersek;




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —