Tarih: 22.02.2022 13:24

OKUMA SANATI KÜTÜPHANE AÇMAYA DOYMUYOR

Facebook Twitter Linked-in

Okuma Sanatı kulübü 18 Şubat Cuma günü 2022’nin ikinci, toplamda ise 70. kütüphanenin kurulmasına vesile oldu.

Okuma Sanatı’nın aktif üyelerinden olan Gamze Kır Sapancı ve eşi Akın Sapancı  2007 yılında vefat etmiş olan Uçak Bakım Astsubay görevinden emekli merhum babaları  Ercan Sapancı’nın adını ve hatırasını yaşatmak adına maddi ve manevi destek vererek Kocaeli’nin Körfez ilçesinde bulunan Halide Edip Adıvar Orta okuluna kütüphane kazandırılmasına vesile oldular. Okuma Sanatı Kulübü her zamanki gibi kitap desteği ile kütüphaneyi zenginleştirdi. Ayrıca Avukat Emrah Karaman’da kütüphaneye kitap katkısı sağlamıştır.

Kulüp, resmi bir açılış töreni düzenleyerek açılışa çok detaylı hazırlanan Halide Edip Adıvar Orta okulu müdürü Sezai Kirik’e ve destek veren öğretmenlere teşekkürlerini iletti.

Kütüphane açılışına; Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürü Sergülen Kurt, Şube Müdürleri Hüseyin Çınar ve Yahya Ali bey, okul müdürü Sezai Kirik ile okul öğretmenleri, maddi manevi destek veren hayırsever  Gamze Kır Sapancı eşi Akın Sapancı, merhumun eşi Sevgi Sapancı ile Okuma Sanatı Kulübü yönetimi katılım sağladı. Kulüp hayırseverler adına “Okuma Sanatı Hatıra Ormanına” fidan bağışında bulunarak sertifikasını takdim ederek teşekkürlerini iletti. Ayrıca okul müdürü Okuma Sanatı Kulübü ve hayırseverler adına plaket ve çiçek takdiminde bulundu.

Bu kütüphane 2022’nin ikinci kütüphanesi olması ve Okuma Sanatı’nın aktif üyelerinden birinin yakını olması sebebi ile ayrı bir heyecan yaşattı. 2022’de durmadan çalışacaklarını belirten kulüp şuanda da Yalova, Samsun, Kastamonu ve Kocaeli’de olmak üzere 4 kütüphanenin kurulması ile ilgili çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.




Orjinal Habere Git

— HABER SONU —