Tarih: 27.06.2018 14:55

ÖNEMLİ KONULAR MASAYA YATIRILDI

Facebook Twitter Linked-in

Kaymakam Mustafa Altıntaş halk buluşmasını ilçemizde gerçekleştirdi

ÖNEMLİ KONULAR MASAYA YATIRILDI

Gölcük Kaymakamlığı önderliğinde her ay düzenli olarak gerçekleştirilen, Güvenlik, Eğitim ve Halk Buluşması Koordinasyon toplantısı, dün sabah Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş Başkanlığında, Kavaklı Şehit Onbaşı Adem Başoğlu Ortaokulu toplantı salonunda geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Toplantının ana gündem maddeleri arasında, Okuma-Yazma Seferberliği, Eğitim, Güvenlik, Kötü alışkanlıklarla mücadele ve çevre temizliği gibi konular vardı.

Katılım çok yoğun oldu

Dün sabah saatlerinde Kavaklı Şehit Onbaşı Adem Başoğlu Ortaokulu toplantı salonunda yapılan, Haziran Ayı İlçe Koordinasyon toplantısına katılım son derece yüksek oldu. Toplantıya  İlçe Kaymakamı Mustafa Altıntaş’ın yanı sıra, Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Burçak Kırca, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Lütfü Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Kaymakamlığa bağlı Daire Müdürleri, Gölcük Muhtarlar Derneği Başkanı Bilge Saral ile köy ve mahalle muhtarları, okul müdürleri, katıldı. Kaymakam Altıntaş’ın açılış konuşmasıyla başlayan, Koordinasyon toplantısının ana gündem maddeleri arasında, Okuma-Yazma Seferberliği, Okul Öncesi Eğitim, Güvenlik, Kötü alışkanlıklarla mücadele ve çevre temizliği gibi konular vardı.

Kaymakam Altıntaş, ‘Her mahalleye bir okul açamayacağımıza göre, mevcut durumdan en iyi şekilde faydalanmalıyız’

Toplantıda ilk sözü alan Kaymakam Altıntaş, ilk olarak 24 Haziran Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde görev yapanlar ile asayişi sağlayan güvenlik güçlerine teşekkür ederek, “Güvenli, huzurlu ve barış içinde bir seçim ortamı geçirdik” diyerek, memnuniyetini belirtti. Kaymakam Altıntaş, toplantıda ilk olarak eğitim konusuna ve okullarda yaz dönemi içinde yapılması gereken tadilat işlerine değinerek, ilgililerden bu sorunları eğitim öncesi tamamlamaları talimatını verdi. Okul kayıtlarında değinen Kaymakam Altıntaş, “Öncelik çocuklarımızın bulundukları bölgelerdeki okullara kayıtlarını yaptırmaları. Bu konuya özellikle dikkat edilmesini istiyorum. Her mahalleye bir okul açamayacağımıza göre, mevcut durumdan en iyi şekilde faydalanmalıyız. Yaz spor kurslarından ve Yaz Kur’an kurslarından çocuklarımızı faydalandırmalıyız” dedi.

‘Çalıştırılan çocukları polise haber verin’

Kaymakam Altıntaş, eğitimle ilgili değerlendirmesinin ardından öğrencilerin sıkça kullandığı ve gittiği, İnternet Kafeleri konusunda da değinerek, “Okul ve ders saatlerinde, hiçbir internet kafede öğrenci görmek istemiyorum. Öğrenci internet kafeye gidecekse, okul saatleri dışında gidecek. Bu konuda, İlçe Emniyet Müdürlüğümüze bu konuda hassas olmaları için talimat verdim” dedi. İlçemizde mendil satan ya da sattırılan küçük çocuklar konusuna dikkat çeken Kaymakam Altıntaş, “Bu tip çocukları gördüğünüzde emniyet güçlerine haber verin ve kesinlikle alışveriş yapmayın. Çünkü mendil satan çocuklardan alacağımız bir mendil, o çocuklara yapabileceğimiz en büyük kötülük. Aynı şey kağıt toplayan çocuklar içinde geçerli. Ayrıca sokak çocuklarından alışveriş yapmak kanunen suçtur” diyerek, konunun önemine dikkat çekti ve sıfır sorunlu bir Gölcük görmek istediklerini sözlerine ekledi.

Ellibeş, ‘Evelallah altından kalmayacağımız bir sorun yok’

Kaymakam Altıntaş’tan sonra söz alan Belediye Başkanı Ellibeş de, “Sayın Kaymakamımızın da ifade ettiği gibi, hedefimiz sıfır sorunlu bir Gölcük. Ama bunun için hepimizin koordineli bir şekilde çalışması lazım. Allah’a çok şükür çok ciddi problemlerimiz yok. Ama benim değinmek istediğim bir konu var o da, çöp saati uygulamasına riayet edilmesi ve başıboş sokak hayvanları konusu. benim vatandaşlarımdan isteğim, çöp toplama saatlerine riayet edilmesi.  Yoksa evelallah altından kalmayacağımız bir sorun yok. Hedefimiz her zaman daha güzel bir Gölcük için hizmet etmek” diyerek, toplantıya katılanlara teşekkür etti.

Kaymakam Altıntaş’a bilgi verdiler

Kaymakam  Altıntaş ve Başkan Ellibeş’in ardından sırasıyla söz alan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Burçak Kırca, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yılmaz, Nüfus Müdürü Ersin Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, İlçe Sağlık Müdürü Dr. M. Sadri Memişoğlu, Muhtarlar Derneği Başkanı Bilge Saral ve diğer daire müdürleri, bağlı bulundukları birimler hakkında, vatandaşlara kısa kısa dip notlar vererek, bilgi aktarımı sağladılar.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —