Tarih: 21.08.2020 12:02

Öner, ‘Hayvanları sevmenin önemi’

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük Hayvan Aktivistleri Derneği Yöneticisi Sosyolog Oktay Öner, yaptığı açıklamada, ‘İhtiyaç içindeki bir sokak hayvanının sırf sizin için karşınıza çıkmış olabileceğini hiç düşündünüz mü?’ dedi.

 Sıradan bir günde karşımıza bir sokak hayvanı çıktığında, bazen evimizin kapısına ya da dükkanımıza doğum yapmış olabilir, bazen yaralı olarak çıkabilir bazen de bizimle bağlantı kurmak sevgi veya yiyecek ihtiyacı içinde çıkmış olabilir. Bu durumda görüyorum ki birçok insan Hayvan Hakları Dernekleri ya da Hayvansever olarak bildiği kişilerle temas edip “Bunları burada alın ben bakamıyorum” gibi serzenişlerde bulunabiliyor.

‘Hayatta tesadüfler yoktur’

İhtiyaç içindeki bir sokak hayvanının sırf sizin için karşınıza çıkmış olabileceğini hiç düşündünüz mü? Burada, evrene sizin vasıtanızla katkı sağlayabileceğiniz bir ödeviniz/hizmetiniz ya da borcunuz olduğunu düşündünüz mü? Bu karşılaşma hayatta sizi bambaşka bir dünyaya taşıyabilecek bir eşik noktası olabilir. Çünkü hayatta tesadüfler yoktur. Belki de kim olmamız gerektiğinin bir çağrısı olabilir.
Örneğin, sokak hayvanını sahiplenen kişinin ilk olarak eşinden “hayır istemiyorum bakamayız” deyip te zaman içerisinde o hayvanı evdeki herkesten çok sevdiğine tanıklık etmişizdir. Hayvanlarla hiç temas kurmamış bir kişi bir kez bile temas kurduktan sonra bir daha aynı kalamaz. Her şeyden önce sevgiyi, vicdanı, merhameti artık daha çok hissetmiştir, olaylara yaklaşımı değişmiştir. Bu da sağlığını, hanesinin bereketini ve mutluluğunu artırır. Bütün bunlarla birlikte, bireysel mücadelenin ve farkındalığın bir sonraki aşaması bu mücadeleyi bir sivil toplum örgütü bünyesine kalıcı çözümler üretmek için aktarmaktır ki böylelikle medeni bir ülkenin gereği olarak daha organize ve sistemli olarak çözümler üretilebilir’ dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —