Tarih: 02.09.2019 13:28

Onlar Gölcük’ün kanayan yarası olmaya devam ediyor CANLARINI TEHLİKEYE ATIYORLAR

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük’te özelikle Mobil Mevkii trafik ışıklarında çalıştırılan çocuklar farkında olmadan hayatlarını tehlikeye atıyorlar.  

Sürücüler ve vatandaşlar tepkili

İlçemizde Mobil Mevkii’nde ellerinde mendillerle arabaların üzerine doğru koşup canlarını tehlikeye atan çocuklar sürücüleri de zor durumda bırakıyor. Kırmızı ışıkta bekleyen arabalara koşturan bu çocuklar kendi hayatlarını hiçe sayıyor. Küçük çocukların bu şekilde çalışmasına tepki gösteren sürücüler ve vatandaşlar, küçük yaştaki çocuklara para verilmemesi gerektiğini belirttiler.

Vali Aksoy’da uyarmıştı

Okula gitmeleri gerekirken sokaklarda çalışan canlarını tehlikeye atan ve bunun farkında olmayan küçücük çocukların aslında çalışması da çalıştırılması da yasak olmasına rağmen çocukların bu şekilde çalışması Gölcük’ü de olumsuz etkiliyor. Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’da en son Gölcük’e geldiğinde yaptığı açıklamada şöyle demişti: ‘’Sokakta çalışan çocuklardan alışveriş yaparak onlara iyilik yaptığınızı zannetmeyin. Sokaktaki çocuğa yardım etmek istiyorsan; Sokakta çalışan çocuklar ile ilgili kamu/özel kişi ve kuruluşlarla işbirliği yap, mesleki bilgi ve deneyimlerden yararlan. Çocukların eğitimlerini tamamlamalarına yardımcı ol. Sokakta çalışan çocukların barınma, beslenme, sağlık ve giyim ihtiyaçlarının giderilmesine katkıda bulun. Çocukların ailelerinin istihdamına yardımcı ol. Sokakta çalışan çocuklar için herkesin yapacağı bir şey vardır.’




Orjinal Habere Git

— HABER SONU —