Ormanya'da Tedavi Edilen Kaya Kartalı, Doğal Yaşam Alanına Salındı
Gebze Ballıkayalar’da bulunan yaralı Kaya Kartalı,Ormanya Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezine getirilerek tedavi altına alındı.Tedavi sürecinin başarıyla tamamlanmasının ardından kartal,yeniden doğal yaşamına salındı
Gebze Ballıkayalar Tabiat Parkı'nda kuş gözlemcileri tarafından bulunan yaralı kaya kartalı, Ormanya Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne getirilerek tedavi altına alındı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen kurtarma operasyonuyla güvenli bir şekilde Ormanya’ya getirilen kartalın ilk muayenesinde, kafa travması geçirdiği tespit edildi. Travma geçirdiği anlaşılan Kaya Kartal’ının yapılan ilk kontrolünde boyun omurunda zedelenme ve dehidrasyona bağlı güçsüz düşme olduğu tespit edildi. Uzman veteriner hekimler tarafından hızla tedavi altına alınan kartalın durumu titizlikle takip edildi. Tedavi sürecinde gösterilen özen ve merkezde sağlanan rehabilitasyon imkanları sayesinde sağlığına kavuşan Kaya Kartalı, yeniden özgürlüğüne kavuşarak doğal yaşam alanına geri salındı.
REHABİLİTASYON SÜRECİNİ BAŞARIYLA TAMAMLADI
10 gün boyunca tedavi gören Kaya Kartalı’nın tedavi sürecinde sadece fiziksel yaralar değil, aynı zamanda kartalın uçma yeteneği de yeniden kazandırıldı. Özel beslenme rasyonu ve Kuş Uçuş Alanı’nda yapılan uçuş antrenmanlarıyla kendini toparladığı görülen Kaya Kartal’ı Kuzuyayla bölgesinde doğaya salındı.
ORMANYA'DA YABAN HAYATINA DESTEK
Ormanya Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi, sadece Kaya Kartalı değil, birçok yaralı ve yardıma maruz kalan yaban hayvanına ev sahipliği yaparak tedavi süreçlerini sürdürüyor. Her yıl yaklaşık 4 bin yaban hayvanı, uzman veteriner ve biyologların kontrolünde tedavi ediliyorr. Merkezde 24 saatlik sağlık ve bakım hizmetleri sayesinde hayvanlar hızlı bir şekilde toparlanarak doğal yaşam akışına dönebiliyor.
Ormanya, rehabilitasyon süreçleri ve yaban hayatının korunması konusunda farkındalık oluşturmak için ziyaretçilere bilgilendirme etkinlikleri düzenliyor. Özellikle Orman Okulu kapsamında çocuklar ve gençler, bu etkinlikler sayesinde yaban hayatına karşı bilinç kazanarak çevre koruma bilincini güçlendiriyor.
DOĞA KORUMA VE ARAŞTIRMA ÇALIŞMALARI
Ormanya Doğa Koruma ve Araştırma çalışmaları kapsamında; Kuş Halkalama İstasyonunda 3000 aşkın kuş halkalandı. Halkalama çalışmalarında Kaya Kartalı gibi yabani hayvanların göç yolları, beslenme alanları ve hareketler daha kolay izleniyor, istekleri güvenli bir şekilde yaşamlarını sürdürmeleri sağlanıyor. Halkalama işlemi sayesinde doğaya salınan her hayvan, bilimsel araştırma ve yaban hayatı koruma çalışmaları için önemli bir kaynak sağlıyor.
AKTAŞ ÇİFTİ VE BÜYÜKAKIN ÇİFTİ, SEVGİ EVLERİ İFTAR PROGRAMINDA ÇOCUKLARIMIZLA BULUŞTU
BİR YASAK DAHA ! TELEFON TUTUCULARA 21 BİN TL CEZA GELİYOR...
KARTEPE’DE 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ GURURLA ANILDI
BÜYÜKAKIN: “ÇANAKKALE RUHU BURADA”
DEĞİRMENDERESPOR BAŞARIYA DOYMUYOR
KARTEPE’DE STK’LAR BULUŞTU
GÖLCÜK’TE ÇANAKKALE ZAFERİNİN 111. YIL DÖNÜMÜNDE ŞEHİTLERİMİZ RAHMETLE ANILDI
KENT BAYRAMLAŞMASI BİRİNCİ GÜN GERÇEKLEŞECEK
GÖLCÜK DİŞ SAĞLIĞI’NDA BİRLİK SOFRASI
GÖLCÜK CHP'DEN CAMİLERDE İKRAM, SAHURDA DAYANIŞMA
"ÇANAKKALE RUHU, İSTİKLALİMİZİN EN BÜYÜK TEMİNATIDIR"
BAŞKAN BÜYÜKAKIN AFET GÖNÜLLÜLERİ İLE İFTAR YAPTI
BAŞKAN ALİ YILDIRIM SEZER İFTAR'DA SPOR KULÜP BAŞKANLARI İLE BİR ARAYA GELDİ
MUKADDES EMANETLER BEYAZ KALPLERİ DUYGULANDIRDI
KOCAELİ’YE ÖZGÜ ÜRÜNLER HATIRA MAĞAZASI’NDA
BAŞKAN SEZER, “KAHRAMANLIK DESTANI ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 111.YILI KUTLU OLSUN”
BÜYÜKŞEHİR, RAMAZAN’IN RUHUNU ŞEHİRLE BULUŞTURDU
İLYAS DOBRA VEFAT ETTİ
BAŞKAN BÜYÜKAKIN, “KOCAELİSPOR ÇOK DAHA İYİ YERLERDE OLACAK”
TALUS: İFTAR SONRASI SALON DIŞINDAKİ TARTIŞMA ÜZÜNTÜ YARATTI
GÖLCÜKSPOR CUMAYERİ MESAİSİNE BAŞLADI
KULİSTE MUHABBETLER...
CHP GÖLCÜK’TEN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA 14 MART ZİYARETİ
SERVİS SORUMLULARINDAN BAŞHEKİM VE YÖNETİCİ HEKİMLERE TIP BAYRAMI SÜRPRİZİ
KARTEPE’DE CAMİLERDE BAYRAM MESAİSİ
VALİ AKTAŞ’TAN ÇOCUK ŞUBE İNCELEME
BAŞİSKELE’DEN FİLİSTİN’E RAMAZAN DAYANIŞMASI
ZABITA HUZURLU BİR BAYRAM İÇİN SAHADA
AK PARTİ İFTARINDA 3 BİN KİŞİ AYNI SOFRADA ORUÇLARINI AÇTI
“KAYIK ÇEKEK YERİ” DEĞİRMENDERE’YE ÇOK YAKIŞTI
Yükleniyor
-
BIST 100
16159,06%-0,58
-
DOLAR
44,31% 0,24
-
EURO
50,83% 0,06
-
GRAM ALTIN
6909,67% 0,89
-
Ç. ALTIN
11465,56% 0,00




