Tarih: 14.04.2023 07:49

ÖSYM Kocaeli Sınav Koordinasyon Kurulunun Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2023 ALES-1) Tedbirleri ile İlgili Basın Duyurusu

Facebook Twitter Linked-in

ÖSYM Kocaeli Sınav Koordinasyon Kurulunun Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı  (2023 ALES-1) Tedbirleri ile İlgili Basın Duyurusu

16 Nisan 2023 Pazar günü yapılacak olan 2023  Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2023 ALES/1) ile ilgili olarak ÖSYM Kocaeli Sınav Koordinasyon Kurulunca alınan tedbirler aşağıya çıkarılmıştır; 

  1. 2023 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavına (2023 ALES/1) ilişkin genel bilgiler:
SINAV ADISINAV TARİH VE SAATİSINAV SÜRESİ
2023 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı   (2023 ALES/1)16 Nisan 2023 Pazar Saat: 10.15150 dk.
BAŞVURAN ADAY SAYISIENGELLİ SAYISIBİNA SAYISI
İZMİT3 4701510
ENGELLİ SINAV BİNASI
İZMİTATATÜRK ORTAOKULU

binaya kesinlikle alınmayacaktır.

         Sınavın yapıldığı bina içerisinde sınav öncesinde, sınav sırasında veya sınavdan sonra bu araç gereç ve eşyaları taşıdığı tespit edilen adayın sınavı geçersiz sayılacaktır.

Sağlık kurulu raporu ile kanıtlanmış hastalığı olan adaylar, sınavın başvuru kılavuzunda belirtilen süreler içinde sağlık kurulu raporunu ÖSYM Başkanlığına vermiş ve raporu ÖSYM Başkanlığınca kabul edilmiş ise Sınava Giriş belgelerinde yazılı ilaç, gıda ve cihazlarla engelli binalarında ya da YSYM binalarında sınava girebileceklerdir.

Kaza, hastalık, tedavi vb. nedeniyle geçici sağlık sorunu olan adaylardan işaretleyici yardımı isteğinde bulunmayan ve yardıma ihtiyacı olmaksızın sınav salonuna gidebilecek durumda olan adaylar; sınav binası girişinde güvenlik görevlileri tarafından elle ve dedektörle dikkatlice kontrol edilmek kaydı ile ilaç (tane ile), sargı bezi, koltuk değneği, atel, yürüteç, baston, boyunluk, korse, oturma simidi, alçı, bandaj, dizlik, göz damlası, astım ilacı/pompası/sprey ile Sınava Giriş Belgesinde belirtilen bina ve salonda sınava girebileceklerdir.

İLÇEADRESİTELEFON
İZMİTİzmit Kaymakamlığı Yenişehir Mahallesi Ova Sokak No:38   PK:41050 İZMİT/KOCAELİ0262 321 53 26
  1. Sınav için gerekli olan iki adet kurşun kalem, silgi, kalemtıraş ve peçete ÖSYM tarafından her bir aday için temin edilecektir.
  2. Hiçbir aday salon tutanağında belirtilen süre dolmadan binadan çıkamaz. Bu konuda BSS ile Bina Güvenlik görevlileri gerekli önlemleri alır. Bu süre dolmadan binadan çıkan adayın sınavı geçersiz sayılır. Sınav süresinin salon tutanağında belirtilen zamandan önce salondan çıkmak zorunda olan adaylar salona tekrar geri alınmaz (engelli salonları hariç). Salondan çıkan aday, bir salon görevlisi tarafından Bina Sınav Sorumlusu odasına götürülür ve izin verilen çıkış süresine kadar orada bekletilir.
  1. Sınavın güven ve huzur içerisinde gerçekleşmesini sağlamak amacıyla; sınav yapılacak binaların yakınında kurulacak pazarlarda ilgili belediyeler tarafından gürültünün ve sesli satışın önlenmesi ve pazar girişlerine gürültü yapılmaması ve sessiz olunması hususunda afiş ve tabelaların asılması sağlanacaktır. Araçların klakson çalmalarına, araç konvoyları oluşturulmasına ve inşaat-yol çalışması yapılmasına izin verilmeyecek ve bu konuda ilgili kurumlar tarafından gerekli tedbirler alınacaktır.

Tüm adaylara başarılar dileriz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ÖSYM Kocaeli Sınav Koordinasyon Kurulu




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —