Tarih: 06.09.2023 14:18

Otizm Dernekleri Darıca Balyanoz Kampında bir araya geldi DOYASIYA VAKİT GEÇİRDİLER

Facebook Twitter Linked-in

Otizm Dernekleri Darıca Balyanoz Kampında bir araya geldi

DOYASIYA VAKİT GEÇİRDİLER

Kocaeli Büyükşehir Belediyesine ait Darıca Balyanoz Kampında 4-6 Eylül tarihinde  KOCDER ve Gölcük Otizm Dernek yönetim kurulları ve üyeleri bir araya geldi. Yapılan kampta 70 otizmli birey aile bir arada zaman geçirerek doyasıya vakit geçirdi. 

Otizm hastalık değil farkındalıktır!

Gölcük Otizm Derneği Başkanı Tülay Şentürk, ve KOÇDER Başkanı Necdet GÜMÜŞ  yaptıkları ortak açıklamada, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Belediye Başkanı Tahir BÜYÜKAKIN ve ekibine;  kendilerine sunmuş oldukları imkanlardan dolayı teşekkür ederek, farklı yaş gruplarından 70  otizmli birey ve ailesinin nefes almalarını açısından kampın çok etkili olduğunu ve farklılıklarla birlik olunabildiğinin en güzel örneği sunduklarını belirttiler.

İki dernek tek hedef!

Otizm yaşam köyü kurulmasının en büyük ihtiyaç olduğu konuda birleşen dernek üyeleri toplum içinde dışlanmaktan bıktıklarını ve  Otizm köyü kurulması konusunda Kamunun destek olmasının vaktinin geldiği vurgulayarak, bu tür kamplar ortak hedeflerin belirlenmesi, sorunların çözümünde bilgi paylaşımının artması açısından çok faydalı olduğunu belirttiler. Kamp süresince, Otizmli birey ailelerin birbirine verdikleri destek ve diğer otizmli bireyler ile iletişim kurup zaman geçirdikleri gözlendi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —