Tarih: 22.06.2018 14:38

OTONOM GÜNEŞ ENERJİLİ ARAÇ

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük MTAL, CERN’deki yarışmaya hazırlanıyor

OTONOM GÜNEŞ ENERJİLİ ARAÇ

Gölcük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yılsonu öğretmenler kurulu toplantısında CERN’de gerçekleştirilecek yarışmaya katılmak üzere hazırlanan “Otonom Güneş Enerjili Araç” projesinin tanıtımını gerçekleştirdi.

Proje tanıtımında bir araya geldiler

Gölcük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yılsonu öğretmenler kurulu toplantısında CERN’de gerçekleştirilecek yarışmaya katılmak üzere hazırlanan “Otonom Güneş Enerjili Araç” projesinin tanıtımını gerçekleştirdi. Yazlık Ilıca Tesisleri’nde gerçekleştirilen programa Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Gölcük İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Yakup Alptekin, Naim Yüksel, Gölcük Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Nevzat Zorlu ve okul öğretmenleri katılım gösterdi. Programda kısa bir konuşma gerçekleştiren Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, “Meslek lisemiz Gölcük’ün önemli okullarından birisidir. Okulumuzun başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.

Ak, ‘’CERN’deki yarışmaya katılacağız’’

Gölcük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilgisayar Öğretmeni Volkan Ak tarafından katılımcılara yeni projeyle ilgili sunum yapıldı. Ak sunumda, “Otonom Güneş Enerjili Araç” projesini hayata geçireceğiz. Güneş enerjili araç droid (İnsansı robot) tarafından yönetilecek.  Alternatif enerji kaynağı olan güneş sisteminden faydalanılacak. Otonom olarak çalıştırılacak güneş enerjili aracımız Türkiye’de bir ilk olacak. Projeye biz yaklaşık iki ay önce başladık. Şu anda droidin el ve kolu yapıldı. Arabanın da şasesi yapıldı. Şase revizelerden geçecek. 2 öğrenci projede aktif görev alıyor. Bu öğrencilerim bilişim bölümünde okuyor. Proje 6 ay içerisinde tamamlanacak. CERN’deki yarışmaya katılacağız” dedi.

Altıntaş, ‘’Biz her alanda birinci olmayı hedefliyoruz’’

Ellibeş’in ardından söz alan Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, “Yaşadığımız bölgede endüstri meslek liseleri çok önemli. Büyük firmalar bize ara insan lazım diyor. Özellikle meslek lisesi mezunları istiyorlar. Meslek liselerine yeterince desteği veremiyoruz. Bir ön yargı da var. Hepimiz doktor, mühendis olmak istiyoruz. Hepimizin çocuğu kıymetli. Biz meslek liselerinin kalitesini arttırmak zorundayız. Bu hepimizin görevi. Meslek liselerine giden öğrenciler maalesef başarı seviyesi düşük öğrenciler. Bu başarı arttırılmalı. Şu anda endüstri 04. Teknolojisi var. Altyapının hazırlanması lazım. Fizik, matematik, kimya konusunda daha fazla gelişme göstereceğiz. Bunu yaptığımızda geleceğimiz daha da iyi olacak. Gölcük olarak eğitimde verilerimiz iyi durumda. Birçok konuda Kocaeli genelinde ilk beşteyiz. Biz her alanda birinci olmayı hedefliyoruz” dedi.

Gölcük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri yurtdışında staj yapmıştı

Gölcük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri geçtiğimiz sene 23-26 Kasım tarihlerinde Kocaeli Bilişim Fuarı’nda düzenlenen yarışmada Zihin Kontrolü projesiyle birinciliği elde etmişti. Ve bu projeyle İsviçre’nin Cenevre şehrinde bulunan CERN (Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi)’ne gitmişti. Yine bir başka proje olarak bilişim alanında göstermiş oldukları başarılar nedeniyle Erasmus projelerinde büyük başarı sağlayan Gölcük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri yurt dışında staj yapma imkânı bulmuştu.

İsim: Nihan ATAK




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —