Özel çocuklar yüzüyor

GÜNDEM 7.12.2021 09:56:36 0
Özel çocuklar yüzüyor

Büyükşehir’in ‘’Yüzüyorsak Ben de Varım’’ projesiyle 12 ilçede özel gereksinimli bireylere yüzme eğitimi verilecek

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, il genelinde özel gereksinimlibireylerin sosyalleşmesi ve hayata tutunmaları maksadıyla yüzme dersleri başlatacak. ‘’Yüzüyorsak Bende Varım’’ projesiyle 12 ilçede engelsiz yüzme eğitimleri verilecek. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü yıl boyu devam edecek olan yüzme derslerini, alanında uzman yüzme antrenörleri eşliğinde gerçekleştirecek. Yüzme derslerine gelen bireyler haftanın bir günü 1 saat boyunca yüzebilecek.

BEN DE VARIM DİYECEKLER

Özel gereksinimli bireylere desteğini sürdüren Büyükşehir Belediyesi sanatsal ve kültürel faaliyetlerinin yanında sportif faaliyetler ile de örnek ve öncü projeler yapmaya devam ediyor. Kocaeli’nde yaşayan bireylerin hayata katılımı noktasında yakın zaman önce “Ben De Varım” projesini hayata geçirmişti. Proje kapsamında Kocaeli’nde yaşayan 10-35 yaş arası özel bireylere yönelik spor taraması yapılıyor. Böylece engellilerin hangi spora yatkın oldukları belirlenerek, o branşta daha ileri seviyede eğitim almalarının ve müsabık olmalarının sağlanması hedefleniyor. Sporda “Ben De Varım” diyen özel gereksinimli bireyler, kültür ve sanatta da “ben de varım” demeye devam ediyor.

12 İLÇEDE YÜZME EĞİTİMLERİ

“Yüzme Bilmeyen Kalmasın”  sloganıyla 12 ilçede gerçekleşecek olan yüzme derslerine gelen bireyler hem yüzmeyi öğrenecek hem de bunun yanında sosyalleşecek. Bu anlamda özel gereksinimli bireylerin suda hareket etmeleri onlara zihinsel ve bedensel açıdan iyi geliyor. Sadece yüzmeyi öğrenmeleri değil suda hareket etmelerinin bile onlara çok şey kattığını belirten yetkililer,yüzme vesilesiyle engelli bireylerin günlük yaşamlarında daha mutlu ve eğitime açık olduklarını belirtiyor.

ANTROPOMETRİK, FİZİKİ ÖLÇÜM TEST VE ANALİZLER

Özel gereksinimi olan öğrencilere Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sporcu Sağlığı Test Ve Analiz Merkezinde yüzme için belirleyici önemi bulunan antropometrik ölçümler (vücut el, ayak boy, çevre uzunlukları), biomotor becerilerden kuvvet, reaksiyon sürati, esneklik gibi değerlerin belirleyecek testler yapılıyor. Yüzme eğitimi ve su terapisinin fiziki etkilerinin belirlenmesi için yapılan ölçüm ve test verileri GSB Kocaeli Spor İl Müdürlüğünce analiz ediliyor. Bu analizlerle engelli öğrencilere bir fiziksel aktivite olarak yüzme eğitimlerinin fiziki etkilerin bilimsel olarak incelenmesi amaçlanıyor.Büyükşehir Belediyesi, engelli bireylerin ve ailelerinin yaşadığı sorunlara çözüm bulmak, kendilerine yetebilen ve üretken bireyler olarak toplumsal hayata tam katılımlarını sağlamak ve yaşam kalitelerini arttırmak amacıyla tüm imkanlarını seferber ediyor.

ENGELLİLER İÇİN SUYUN REHABİLİTE ÖZELLİĞİ

Suyun insan vücuduna fiziksel, ruhsal ve psikolojik etkileriyle; yüzme sayesinde iskelet kaslarının güçlenerek, bölgesel kas ve eklem ağrılarını önlemesi, obezite ile bireyin stresini azaltması engelli bireylerde de etkili olmasından dolayı hem fiziksel aktivite olması hem de sosyal uyum becerileri kazandırmasından dolayı “Erişilebilir Engelsiz Yüzme Projesi” oluşturuldu. Yüzme özellikle kasları güçlendiriyor, su üzerinde durma ve doğru nefes alma sağlanıyor,Serbest-Sırtüstü-Kurbağalama- Kelebek türünde yüzme türleriyle spor disiplini kazanılıyor. Özel geresinimli bireylerin fiziksel gelişimlerine katkı sağlanması (Kilo alma-Kilo verme), özgüven kazanmaları ve sosyalleşmeleri, yetenekli olanların yüzme sporuna kazandırılmasını hedefleniyor. Projeyle ilgili detaylı bilgi 153 Çağrı Merkezinden alınabilir.

SAADET PARTİSİ’NDEN GÖLCÜK’DEN ‘ZULME LANET’ HAYKIRIŞI!

BÜYÜKAKIN: TÜRKİYE’DE BAŞKA BİR ÖRNEK YOK, AVRUPA’DA İLK 10’DAYIZ

GÖLCÜK BELEDİYESİ’NDEN İSTİHDAMA KESİNTİSİZ KATKI

SAADET PARTİSİ GÖLCÜK TEŞKİLATI’NDAN ANLAMLI VEFA: GENÇLER UMRE İLE ÖDÜLLENDİRİLDİ

KARTEPE MESİRE ALANI’NDA EKİPLER GECE GÜNDÜZ SAHADA

EMEKLİ POLİS MEMURU SİLAHLI SALDIRIDA HAYATINI KAYBETTİ

MİLLİ YOL LOKMA DAĞITTI

BAŞİSKELE’DE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNE KAPSAMLI DEĞERLENDİRME

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KOCAELİ’YE GELİYOR!

İŞLETMECİ VOLKAN BERBEROĞLU DAHİL 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

TÜVTÜRK'ÜN YENİ KURALI SÜRÜCÜLERİ YAKTI

CİNAYET FİRARİSİ GÖLCÜK’TE YAKALANDI

HEM HIRSIZ HEM VERİ AVCISI!

8 YIL CEZASI OLAN FİRARİ ZEHİR TACİRİ YAKALANDI!

KOCAELİ’DE MESAFELER KALKTI

KENTSEL DÖNÜŞÜM MASAYA YATIRILDI

BU YOLUN SONU DÜNYA KUPASI

KOCAELİ, NEVRUZ’UN BEREKETİNİ VE COŞKUSUNU YAŞADI

UKOME’DEN “KARAVAN PARK YASAĞI” KARARINA ONAY

KOCAELİ’DE KARAVANLARA 1 NİSAN’A KADAR SÜRE

KIŞ LASTİĞİ ZORUNLULUĞU UZATILDI!

YEŞİLYURT MİLLET BAHÇESİ’NDE ÇALIŞMALAR HIZLA SÜRÜYOR

ELEKTRONİK ATIKLAR SANATA DÖNÜŞTÜ

BAŞKAN BÜYÜKAKIN DA ANKARA’DA

KULİSTE MUHABBETLER...

DEĞİRMENDERE’DE İNTİHAR

‘’GÖLCÜK İÇİN BAŞKAN SEZER İLE OMUZ OMUZA ÇALIŞIYORUZ’’

ŞOFÖRLER ODASI "NİZAMETTİN BAŞKANLA DEVAM" DEDİ

KÜTÜPHANELER HAFTASI’NDA ÖĞRENCİLERE TİYATRO KEYFİ

PEHLEVAN GÖLCÜK'TE SAĞLIK HİZMETLERİNİ DENETLEDİ

Yükleniyor

loading
  • BIST 100

    15807,88%-0,41
  • DOLAR

    44,46% 0,28
  • EURO

    51,28% 0,05
  • GRAM ALTIN

    6470,55% 3,59
  • Ç. ALTIN

    10535,37% -0,74

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 27 18 3 6 24 60
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 27 15 5 7 18 52
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 27 12 8 7 14 43
6.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 27 9 12 6 -9 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.CORENDON ALANYASPOR 27 6 8 13 1 31
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
12.TÜMOSAN KONYASPOR 27 7 11 9 -8 30
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 27 6 14 7 -9 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 27 6 14 7 -18 25
15.KASIMPAŞA A.Ş. 27 5 13 9 -15 24
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 27 4 12 11 -27 23
17.İKAS EYÜPSPOR 27 5 15 7 -19 22
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 27 4 18 5 -23 17