Tarih: 30.07.2017 14:51

Pazarlarda seradan tarlaya geçiş yapıldı

Facebook Twitter Linked-in

Pazarlarda seradan tarlaya geçiş yapıldı

Gölcük’ün şirin beldesi Değirmendere’de her hafta Cumartesi günleri kurulan ve Değirmendere’nin en büyük pazarı olan Cumartesi pazarında tezgahlarda sera ürünlerinden tarla ürünlerine geçildi.

Vatandaşlarda artık pazardan çok memnun 

Değirmendere’nin en büyük pazarı olan Cumartesi pazarında tarla ürünlerin yetişmesi ile adeta tezgahlarda cümbüş yaşandı. Marmara Bölgesi’nde ki tarlalarda yetişen sebze ve meyvelerin tezgahlarda yerini alması vatandaşları da fazlasıyla memnun etti. Değirmendereli vatandaşlar, ” Kışın zaten yeteri kadar sera ürünlerini tüketiyoruz ama hiçbiri tarla meyvesi ya da sebzesinin yerini tutmuyor. Artık yerli üretimler olmaya başladı. Pazar tezgahları da taze meyve ve sebzelerle doldu. Bu durumdan çok memnunun. Hem yerli tarla üretiminin başlamasıyla fiyatlarda bir nebze düşer diye düşünüyoruz” dediler.

Cumartesi pazarında bu haftaki meyve sebze fiyatları;

Salatalık 1,5 lira, dolma 4 lira,domates 2 lira,şeftali 3 -4 lira, patlıcan 1.5 lira, kayısı 4 lira, kiraz 5 lira, Armut 3.5 lira, Kabak 1 lira, havuç 2.5 lira,biber 3 lira,karpuz 1 lira, barbunya 5 lira,  taze fasulye 4 -5 lira, patates 2 lira, Kapya biber 3 lira,kavun tane 3-4-5 lira, mısır tane 1 lira, köy biberi 3 lira, börülce 5 lira, salkım domates 2 lira, barbunya 5 lira, semiz otu 2 lira, bamya 12 lira, üzüm 3 lira, pembe domates 3 lira, çilek 5 lira,vişne 4 lira

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —