Tarih: 27.07.2022 13:09

Petshoplar’ın Kasaplar Odası’na Bağlanmasına Ne Dediler? ‘NE ALAKASI VAR?’

Facebook Twitter Linked-in

Petshoplar’ın Kasaplar Odası’na Bağlanmasına Ne Dediler?

‘NE ALAKASI VAR?’

Petshoplar bir genelge ile Kasaplar Odası’na bağlandı. Kararı duyuran Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, artık petshop açmak isteyenlerin kendilerine başvuracağı açıklamasını yaptı. Bizde Gazetemiz olarak Gölcük Petshop İşletmecisi Tuncer Ebeoğlu ile değerlendirme yapmasını istedik. Tuncer Ebeoğlu ‘Alınan karara bizde şaşkınız’ diye konuştu.

‘Petshop’lar ile Kasaplar Odası arasında hiçbir bağlantı kuramadık’

Gölcük Petshop İşletmecisi Tuncer Ebeoğlu, ‘7-8 ay önce a Petshop Sahibi olan bir arkadaştan duydum. Kasaplar Odası’na bağlanacağımız söylemleri çıkmıştı. Geçtiğimiz günlerde konu hakkında Kasaplar Odası’ndan açıklama yapıldı ve kararı şaşkınlık ile karşıladık. Ben bu kararın doğru olmayacağını düşünenlerdenim. Sonuçta biz Esnaf Odası’na bağlıyız. Şimdi düşünüyorum bizim Kasaplar Odası ile hiçbir alakamız yokken, Kasaplar Odası’na bağlanmamız ne kadar doğru olur? Şimdi bize bir yol çizecekler bizde yolumuza o şekilde devam edeceğiz. Eğer böyle bir yasa çıktıysa bize hayırlı olsun demek düşer.’ 

‘Kedi ve Köpeklerin Petshop’larda satılması daha mantıklı’

Açıklamalarını sürdüren Ebeoğlu, ‘Alınan bir kararla Petshop’larda Kedi köpek satılması yasaklandı. Bence bize göre kedi ve köpeklerin Petshop’larda satılması daha mantıklı. Şimdi öbür taraftan merdiven altında üretim yapılacak, videodan veya ne bileyim işte resim olarak atılacak müşteriye. Ne geleceği belli değil, sakat mı gelecek aynı hayvan mı gelecek, beğendiği kedi, köpek mi gelecek. Bu durum hem müşteriyi hem de bizleri zor durumda bırakabilir. Petshop’lar olarak kararın bir kez daha gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyoruz’ diyerek açıklamalarını tamamladı.

Haber: Serap DURUKAN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —