• BIST 100

    9619,14%-0,69
  • DOLAR

    39,34% 0,46
  • EURO

    45,39% 0,87
  • GRAM ALTIN

    4258,50% 0,83
  • Ç. ALTIN

    6759,51% 0,00

Piri Reis İlkokulu Öğrencileri ATATÜRK’Ü EN GÜZEL ŞEKİLDE YAD ETTİLER

Eğitim 10.11.2022 14:37:49 0
Piri Reis İlkokulu Öğrencileri ATATÜRK’Ü EN GÜZEL ŞEKİLDE YAD ETTİLER

Piri Reis İlkokulu Öğrencileri

ATATÜRK’Ü EN GÜZEL ŞEKİLDE YAD ETTİLER

İlçemizin en köklü ve başarılı okullarından olan Piri Reis İlkokulu öğrencileri Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 84. Yıl dönümü münasebetiyle  okul bahçesinde öğretmenleri önderliğinde düzenledikleri program ile  Atalarını en güzel şekilde andılar.

Saat 9’u 5 geçe zaman durdu

Piri Reis İlkokulu Bahçesinde düzenlenen törene Okul Müdürü Güven Kaya, Sınıf Öğretmenleri, öğrenciler ve çok sayıda veli katılım gösterdi. Tören saat 9’u 5 geçe Donanma Komutanlığı’ndan çalınan siren eşliğinde saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

Güç, “Seni hiç unutmadık ki hatırlayalım”

Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı 1/F Sınıf Öğretmeni Esin Güç yaptı. Güç konuşmasında, “Bugün 10 Kasım Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan bedenen ayrılışının 84. yılı. Evet özellikle söyledim 84 yıl önce bugün Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan sadece bedeni ayrıldı. Neden böyle dediğimi Gazi Paşa’nın sözleriyle size aktarayım: “İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemik geçici Mustafa Kemal… İkinci Mustafa Kemal, onu “ben” kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni yaşam ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim girişimlerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur!”. Gazi Paşa bu sözleriyle gerçek Mustafa Kemal’in aydın ve savaşçı Türk halkının fikirlerinde yaşamaya devam ettiği söyler ve başarılı olması gerekeninde bu Mustafa Kemal olduğunu belirtir. Evet hepimiz çok iyi biliyoruz ki fikirleriyle yaşayan Mustafa Kemal başarılı olacaktır. 1926 yılında Mustafa Kemal’e suikast girişimi olduğunda Onun da dediği gibi “Benim naçiz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır. Sevgili öğrencilerim, Siz kendiniz tanıyın, kendiniz araştırın, kendiniz örnek alın onu.  Türk Milletini ayağa kaldıran, kimlik kazandıran, hem milliyetçi, hem de halkçı olan bu kahramanı, daha iyi anlayın. 10. yıl nutkunda el yazısıyla yazıp sonradan çizdiği cümlesinde şöyle diyor Atatürk ,“BENİ HATIRLAYINIZ”. Tüm ömrünü verdiği milletinden bunu bile istemeyi uygun görmeyip üzerini çizen, yüce gönüllü insan ve büyük liderimizin aziz hatırası önünde saygıyla eğilirken “SENİ HİÇ UNUTMADIK Kİ HATIRLAYALIM” diyorum” dedi.

Minik öğrencilerin hazırlamış oldukları gösteriler büyük beğeni aldı

1/F Sınıf Öğretmeni Esin Güç’ün konuşmasının ardından Piri Reis İlkokulu 1. Sınıf öğrenciler Sınıf Öğretmenleri önderliğinde Atatürk Büstüne çiçek takdiminde bulundular. Ardından okulun 1/B, 1/C ve 1/ E sınıflarının hazırlamış olduğu “ Nasıl Söylerim Öldüğünü” adlı gösterilerini sergileriler. Mini öğrencilerin sergilediği gösteri büyük beğeni aldı. Ardından 2/B Sınıfı Öğrencilerinden Nisan Cındık, Kuzey Ali Kibar ve Süleymen Ayvaz  “Atatürk” adlı şiiri okudular. Tören daha sonrasında 1/ A, 1/ D ve 1/ F sınıfı öğrencilerinin hazırlamış olduğu “ Fikirler Ölmez” adlı gösteriyle devam etti. Daha sonrasında 3/ E Sınıfı Öğrencilerinden Esma Bektaş “10 Kasım” adlı şiiri okudu.  Tören daha sonrasında 4/C Sınıfı öğrencilerinin hazırlamış olduğu “Benim Adım Mustafa” adlı oratoryolarını  sergilediler. Tören son olarak 4/ A Sınıfı öğrencilerinin hazırlamış olduğu “Yiğidim Aslanım” adlı gösteriyi sergilemenin ardından sona erdi.

Haber: Serap DURUKAN

Kocaeli'de 950 Bin TL’lik Dolandırıcılık Yapan Sahte Polis Yakalandı

Gölcük Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi’nden esnafa büyük destek MISIRLIOĞLU: “ESNAF KALKINIRSA ŞEHİR KALKINIR”

TÜED Gölcük Şubesi Başkanı Ergun Şahin, “ŞEHİR HASTANESİ’NE TEK VASITA İLE GİDİLMELİ”

KO-MEK’te “Anne-Çocuk Atölyesi” başlıyor

İYİ Parti İlçe Başkanı Mustafa Çalışkan “DERDİMİZ SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNE KATKI SAĞLAMAK”

Merkez Mahallesi 166. Sokak sakinleri sivrisineklerden şikayetçi "NE BALKON NE EV, HİÇBİR YERDE DURULMUYOR!"

Kocaeli’nin yeşil cennetleri bayramda doğa tutkunlarını buluşturdu TURİZM DESTİNASYONLARI 150 BİN KİŞİYİ AĞIRLADI

Büyükakın, nasıl anılmak istediğini çarpıcı örneklerle açıkladı: “HERKES BALIK TUTAR, BİZ SALIYORUZ”

Büyükakın, motosikletle yaşadığı anıyı anlattı: “GENELDE TANINMADAN GEZİYORUM”

Büyükakın’dan gençlere önemli mesajlar: “NE YAPACAKLARINI SÖYLEMEK DEĞİL, HAYALLERİNİ BÜYÜTMEK İSTİYORUZ”

Büyükakın: “Saygınlar Kulübü, 12 ilçede de olacak”

Başiskele’de Çocuk Parkları Yenileniyor 

MUHTARLARDAN ŞEHİT KÜTÜPHANESİNE ANLAMLI DESTEK

Kayra bebek SMA ile mücadelesinde destek bekliyor

Karamürsel’deki sahalar ilk günkü gibi pırıl pırıl

Başiskele Yaz Akademisi Kayıtları Başladı

Hamza Özkaradeniz’den Samsun’da Tarihi Başarı    BAŞPEHLİVANLIK UNVANINI KAZANDI

Büyükşehir’den Kocaelispor’a dev tesis için yeni adım; “KÖRFEZ SPOR TESİSLERİ” YENİDEN İHALEYE ÇIKIYOR

17. Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri başlıyor

Kocaelispor, Enis Destan’a talip

“TERSANE KOMUTANLIĞI'NA 460 İŞÇİ ALINACAK”

Haziran Ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi

“MAVERA DERGİSİ” KİTABI YAYINLANDI

“Kurban hisselerini  hakkaniyetle ve itinayla yetim ve muhtaç ailelere ulaştırdık”

Büyükşehir İtfaiyesi’nden AKUT’a eğitim desteği

Kurban Bayramı dönüşünde kilometrelerce trafik kuyruğu oluştu

Gölcük Fen Lisesi’nin emektar öğretmeni Celal Doğan EMEKLİ OLDU

Kartepe Teleferik, bayramda ilgi odağı oldu

Yeni durak cebiyle Kirazlıyalı’da trafik nefes alacak

Büyükşehir’den Mavi Bayraklı plajlara bayram boyunca yakışır temizlik SAHİLLER TEMİZ, TATİLCİLER MEMNUN

Yükleniyor

Gölcük’teki üst geçitler elden geçiriliyor

Değirmendere Kayık çekek alanı OLTA BALIKÇILARIN GÖZDE MEKÂNI OLDU

Kuş ve Balık sevgisi giderek yoğun ilgi görüyor ATA PET MARKET TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

Değirmenderede’ki takıcılar sokağında gelişi güzel araç parkları ULAŞIMI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Gölcük ADD’de yeni üyelere rozetleri takıldı

GÖLCÜK'TE TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ CUMHURİYET MAHALLESİ'NDEN BAŞLADI

Çöken yola su bidonu ile çözüm aradılar

Değirmendere Vatan Caddesi girişinde yol yeniden çöktü

Ramazan Ayında En Güzel Sofralar DEĞİRMENDERE YALI EVLERİ’NDE YAŞANIR

Elit Kuaför bayanların gözde mekânı BAKIMLI OLMAK BİR AYRICALIKTIR

Gölcük Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi’nden esnafa büyük destek MISIRLIOĞLU: “ESNAF KALKINIRSA ŞEHİR KALKINIR”

KSO Başkanı Zeytinoğlu mayıs ayı enflasyon verilerini değerlendirdi

“Altında yaşanan iniş çıkışlar yatırımcıları telaşlandırmasın”

KSO Başkanı Zeytinoğlu cari denge verilerini değerlendirdi

KSO Başkanı Zeytinoğlu cari denge verilerini değerlendirdi

Gürel, “Uzun vadede dövizden ve faizden daha fazla getirisi olan yatırım altındır”

“Bayram İkramiyesi kurban hissesi kadar olmalı”

“GÖLCÜK ESNAFIMIZA YÖNELİK DESTEKLERİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Gürel, “Altın her zaman banka faizi ve dövizden daha karlıdır”

KSO Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısı gerçekleştirildi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2